10 неща, които никога да не причинявате на ноктите си


10 неща, които никога да не причинявате на ноктите си
Снимка: iStock/Guliver

Използваме ръцете си всеки ден, но знаехте ли, че нещо толкова просто като забравянето да изсушите ръцете си може да причинява сериозни вреди на ноктите ви. Ето още няколко неща, които трябва да избягвате, за да имате здрав и хубав маникюр.

1. Гризете ги

Всички знаем колко лош навик е това. Не само, че под ноктите ни живеят много микроби, които не искате в устата си, но също така е вредно за тях. Гризенето им за по-продължително време може да доведе до постоянно увреждане под формата на грозни подутини. 

2. Използвате стар лак

Както повече от нас знаят, лакът за нокти става по-гъст, когато го използваме дълго време. Променената структура го прави по-труден за нанасяне и не прави повърхността гладка.

3. Режете кожичките

Докато е приемливо да бутате кожичките си навътре, не е правилно да ги режете. Тяхната цел да е осигуряват преграда срещу бактериите и да задържат влагата. Рязането също така може да доведе до инфекция и изсушаване, а освен това боли.

4. Пилите ги напред и назад

Пиленето напред и назад може да причини малки разкъсвания в ноктите ви, което може да доведе до счупвания. Вместо това пилете ги в една постоянна посока, за да предотвратите нараняването.

5. Белите лака

Когато белите лака си, премахвате не само лака, но и слой от ноктите си с него. Това не само изглежда добре, но също така ще отслаби ноктите ви, което може да бъде болезнено.

6. Използвате ги като инструмент

Чупи ли сте нокът, докато правите нещо като например да се опитвате да извадите батериите от дистанционното? Вместо това използвайте нещо друго - вашите нокти ще са ви благодарни.

7. Сменяте лака си ежедневно 

Използването на лакочистител прекалено често може да увреди основата и да изсуши ноктите. Няколко пъти в седмицата няма да причини никакви постоянно вреди, но не прекалявайте.

8. Полирате ги по-често от веднъж месечно

Полирането на ноктите премахва горния слой, което е прекрасно за ексфолиране и придобиване на блестящ вид. Но правенето прекалено агресивно или често може да отслаби ноктите.

9. Не подсушавате ръцете си

Ако вашите ръце постоянно са влажни, започнете добре да ги подсушавате. Гъбичките се развиват в мокра среда и могат по-лесно да се зародят, когато ноктите не са изсушени правилно.

10. Разклащате шишенцето лак преди използване

Енергичното разклащане на шишенцето с лак е нещо, което повечето от нас правят. По този начин се създават балончета, които ще направят гладкото нанасяне по-трудно. Вместо това, съвсем нежно разклатете, за да смесите.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама