3 естествени дезодоранта


3 естествени дезодоранта
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Всички знаем колко е важно да използваме дезодорант, за да предотвратим изпотяване и да не излъчваме неприятна миризма. Но не винаги той трябва да е от магазина. Днес ще ви покажем 3 натурални рецепти, които може да си направите напълно сами.

Лимонов сок

Лимоните са не само вкусни и полезни, но също така притежават антибактериални свойства. Изстискайте лимонов сок и нанесете под мишниците. Цитрусовата киселина в плода може да убие бактериите, причиняваща неприятна миризма.

Хамамелис

Тази билка често се използва за естествено лечение на кожни раздразнения и дори някои видове рак. Танините, които се съдържат в хамамелиса, също така убиват бактериите, причиняваща неприятна миризма. Сложете равни количества хамамелис и лавандулово масло върху памучен тампон и нанесете върху мищниците. 

Сода за хляб

Тя се използва не само в кулинарията, но също така за премахване на лоши миризми. Смесете равни части сода за хляб, царевично нишесте и кокосово масло до получаването на еднородна смес. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама