3 легендарни дами и техните любими парфюми


3 легендарни дами и техните любими парфюми
Снимка: Thinkstock/Guliver

Парфюмът е много повече от аромат в шишенце. Той изразява нашата индивидуалност и се превръща в една от отличителните ни черти. Предлагаме ви да видите кои са били любимите парфюми на тези 3 силни и вдъхновяващи жени, които винаги ще останат в историята.

Принцеса Даяна - Quelques Fleurs

Обичаната принцеса Даяна е сключила брак с принц Чарлз на 29 юли 1981 година, ухаеща на Quelques Fleurs - флорален аромас с нотки на тубероза, роза и жасмин. По-късно през живота си тя е била фен на 24 Faubourg от Hermes, създаден през 1995 от парфюмериста Морис Русел и кръстен на адреса, на който се е намирал първият магазин на бранда в Парис. Ароматът представлява слънчево ухание, което съдържа нотки на портокалов цвят, праскова, гардения, и кехлибар.

Одри Хепбърн - Givenchy L'Interdit

L'Interdit, което означава "забранен" на френски, е създаден специално за актрисата от Хуберт де Живанши през 1957. Има слухове, че Одри не е искала той да пуска аромата в продажба, но в крайна сметка е предоставен за масова покупка през 60-те. L'Interdit включва бергамот, роза, жасмин, ирис, виолетки, нарцис и сандалово дърво. След време актрисата също така използва Creed Spring Flower, още един аромат, създаден специално за нея.

Елизабет Тейлър - Jean Desprez Bal a Versailles

В днешно време почти всяка звезда има собствен парфюм, но Елизабет Тейлър е била пионер, когато създава парфюмната си империя, включваща хитови аромати като White Diamonds, Forever и Passion. (До момента White Diamonds остава най-продаваният парфюм на звезда). Преди да се захване с парфюмерийния бизнес, лис е била фен на Jean Desprez Bal à Versailles - ориенталски аромат с нотки на розмарин, портокалов цвят, сандалово дърво и ванилия създаден през 1962. Тейлър е ухаела на него по време на снимките на "Клеопатра", а също така го подарила на Майкъл Джексън.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама