3 прекрасни маски, с които да освежим лицето


3 прекрасни маски, с които да освежим лицето
Снимка: iStock/Guliver

Макар че все още не е настъпила астрономическата пролет, на нас вече ни е слънчево и прекрасно, затова ви предлагаме 3 маски, с които да се погрижите за кожата на лицето си и да й върнете свежия вид.

Кокосово масло + мед

Трудно ще ни бъде да изредим всички полезни свойства на кокосовото масло и натуралния мед. Те са антибактериални и противовъзпалителни, стимулират регенерацията на кожата и производството на колаген, а също така са супер овлажняващи.

Имате нужда от:

1 супена лъжица кокосово масло

2 чаени лъжици мед

1/2 чаена лъжица лимонов сок

Смесете всички съставки в малка купа. Нанесете върху почистеното си лице и оставете да престои 10 минути. Изплакнете с хладка вода. Подсушете с кърпа и нанесете подхранващ крем.

Кисело мляко + мед

Хубавото нещо на киселото мляко е, че съдържа млечна киселина, нежен ексфолиатор, който ще ви помогне да почистите порите си. 

Имате нужда от: 

2 супени лъжици кисело мляко (пълномаслено)

1 чаена лъжица мед

по желание - няколко капки лимонов сок

Смесете всичко в купа и нанесете върху лицето си с пръсти или широката четка. Оставете да престои 15 минути, след което измийте с топла вода и подсушете.

Шоколад + овесени ядки

Не, това не е десерт, а мощна антиоксидантна маска, която работи за всеки тип кожа. 

Имате нужда от:

1/3 чаша какао

1/4 чаша мед

2 супени лъжици заквасена сметана

3 супени лъжици ситно смлени овесени ядки

Смесете всички съставки и веднага нанесете върху чистото си лице с помощта на четка или пръсти. Нежно масажирайте в кожата. Оставете 15-20 минути. Изплакнете с топла вода.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама