3 съвета за сияйна кожа през есента и зимата


3 съвета за сияйна кожа през есента и зимата
Снимка: iStock/Guliver

Времето е един от основните фактори, които влияят на кожата ни. Освен ниските температури и променливото настроение, идването на по-студените месеци ни носи и наличието на проблеми с кожата, косата или ноктите.

Ето някои много полезни съвети, които ще ви помогнат, за да изглеждате блестящо през есента и зимата.

Козметика

Това е най-важното оръжие срещу студа и променливото време. От изключителна важност е да подбирате козметиката си правилно. За зимните и студени месеци е хубаво да използвате подхранващи и омекотяващи продукти, които да защитават кожата ви. Лицето е най-застрашено от външни влияния, защото постоянно е изложено на атмосферните промени. Стресът за кожата на лицето е голям, затова си обърнете специално внимание. Правете си подходящи маски поне веднъж седмично. Хубаво е да посетите и своя козметик, който да ви поглези със специална терапия и да ви даде индивидуални съвети за нуждите на вашата кожа.

Плодове и пак плодове

Витамините в организма играят основна роля за добрия вътрешен баланс, хидратацията и тонуса. Тяхното приемане е определящо, за да имаме сияйна, чиста и гладка кожа. Колкото повече витамини приемате, толкова по-добре. През студените дни те дават енергия, която е жизненоважна за организма. Не забравяйте да пиете и много вода, защото носи здраве, жизненост и сила.

Достатъчна почивка

Не се претоварвайте и не се подлагайте на стресови ситуации, защото това се отразява веднага на външния вид. Отделяйте необходимото време за сън, спорт и почивка. Така ще си набавяте най-необходимото за организма.

Вашето лице и вашата кожа показват много повече от вътрешния ви свят, отколкото си мислите. Грижете за себе си с любов, за да изглеждате и да се чувствате перфектно!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама