4 ефикасни начина да възстановим боядисаната и изтощена коса


4 ефикасни начина да възстановим боядисаната и изтощена коса
Снимка: iStock/Guliver

Водородният пероксид, една от активните съставки на повечето бои за коса, помага да се разгради меланинът, който се съдържа естествнео в косата. По-високите му концентрации позволяват по-дълбоко проникване на боята в косъма. Прекаляването обаче води до изтощаване на косъма, накъсване и загуба на блясъка. Днес ще ви покажем 4 метода как можете да подхраните в дълбочина косата си и да й върнете здравината.

Кератинова терапия

Можете да се подложите на терапията в повечето фризьорски салони. При нея се цели да се възстановят нивата на този протеин в увредената коса. Върху косата се нанася комбинация от кератин и формалдехид, след което се "закрепва" с преса. Ефектът от терапията трае около 2 месеца, като зависи от честотата на миене на косата.

Маска с авокадо

Боядисаната и изтощена коса има отчаяна нужда от дълбоко подхранване. Маската с авокадо е много добро решение. Намачкайте едно добре узряло авокадо с 1 жълтък. Разбъркайте добре, след което нанесете върху влажна коса. Масажирайте в скалпа за няколко минути и оставете да подейства 20 минути. След това измийте косата с шампоан.

Майонеза

Още една домашна терапия за коса, която можете да направите вкъщи. Майонезата всъщност има много ползи, когато става въпрос за възстановяване на косата. Заради богатото си съдържание на амино киселини и масла, тя естествено подхранва косата ви. Единственото, което трябва да направите, е да нанесете малко количество майонеза върху влажна коса, както бихте направили с балсама. Сложете си шапка за баня, за да се получи загряващ ефект. Останете така 15 минути, след което изплакнете обилно с вода. 

Смесете шампоан с яйца

Яйцата, особено жълтъците, са смятани за много добро средство при изтощена коса още от 11-ти век. Жълтъкът е богат на протеин, нещо, от което вашата увредена и обезцветена коса има нужда. Също така лецитинът, който яйцата съдържат, има дълбоко овлажняващи свойства. Мийте косата си с шампоан, смесен с едно разбито яйце. След 2 седмици ще забележите разклика в косата си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама