4 грешки, водещи до появата на бръчки около очите


4 грешки, водещи до появата на бръчки около очите
Снимка: iStock/Guliver

Кожата около очите е изключително нежна и доста тънка. Тя има нужда от специална грижа и внимание, за да бъде свежа и добре поддържана. Всяка жена трябва да използва подходяща за кожата си козметика още в началото на своите 20 или дори по-рано. Защото ранната грижа подсилва кожата в борбата със стареенето.

Ето кои са 4-те най-големи грешки, които причиняват бръчки около очите:

1. Спането с грим

Категорично това е едно от най-вредните неща, които може да направите. Сенките под очите и размазаната спирала причиняват стрес на кожата и се напояват в порите, което се отразява много зле на лицето. Получава се подуване и подпухване, което си личи до края на деня. Премахването на грима е най-важният ритуал преди лягане, за да може да забавите появата на бръчки.

2. Миете лицето си с много топла или много студена вода

Това отново е голям стрес за кожата. Тази грешка е една от често срещаните и всеки я е допускал. Правилно е да миете лицето си с хладка вода. Твърде топлата вода изсушава прекомерно кожата, което може да доведе до бързо появяване на бръчки и да направи кожата уязвима.

3. Пропускате да хидратирате кожата си

Кожата около очите е силно податлива на бръчки. Там тя има по малко мастни жлези и се изсушава бързо. За лицето си е хубаво да отделяте специални грижи с правилните кремове и козметични средства. Овлажняващи, тонизиращи и подхранващи кремове според сезона и възрастта. Не забравяйте и околоочния крем, който да нанасяте ежедневно.

4. Не носите слънчеви очила

Не оставяйте очилата си вкъщи! Дори да ви се струва, че слънцето не се е показало, сложете слънчевите си очила в чантата. Те ще ви спасят от влиянията на слънчевите лъчи върху очите и ще ви спестят усилията да се бръчкате. Имайте предвид, че тези мимики не са полезни за кожата и дават своите отражения.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама