Quantcast

Красота

4 техники в грима, които трябва да знае всяко момиче

  • 4 техники в грима, които трябва да знае всяко момиче
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 15.02.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Днес има толкова много възможности как да гримираме очите си, че е лесно да се объркаме в тях. 

Но има някои техники, които си класически, затова трябва да ги знае всяка жена. 

Ето и няколко ценни съвета, които ще ви помогнат да подчертаете най-добрите си черти.

1. Вертикална техника

Тази техника е подходяща за тесни или средни очи, тъй като тя ги прави да изглеждат по-широки. Може да използвате този трик, за да създадете както ежедневна визия, така и вечерна. Просто бъдете внимателни с избора на цветове. За дневния грим е най-добре да използвате нюанси на един цвят. При вечерния пък може да експериментирате с контрастиращи цветове. Просто запомнете едно просто правило: най-тъмният нюанс сенки за очи трябва да бъде нанесен във външния ъгъл на окото.

 

Хоризонтална техника

Този метод на нанасяне на грим е много подходящ за жени с кръгли или изпъкнали очи. Както говори самото име, сенките за очи се нанасят хоризонтално, което кара очите да изглеждат по-големи и с по-бадемова форма. Може да използвате очертаващ молив или очна линия, за да нарисувате контур върху линията на миглите.

 

Класическа (смесена) техника

При този метод нанасяте сенките за очи едновременно вертикално и хоризонтално. При тази техника обикновено се използват нюанси на един цвят.

Опушени очи

Тъй като основната цел на тази техника при грима е да създадете фантастичен опушен ефект, трябва да обърнете специално внимание на създаването на плавен преход от един нюанс към друг. Класическите опушени очи могат да бъдат носени както вечер, така и през деня. Все пак за ежедневния грим е препоръчително да заложите на топли натурални цветове. И един съвет - ако заложите на драматичния визия, е най-добре да се придържате към червило е неутрален нюанс.

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.