4 техники в грима, които трябва да знае всяко момиче


4 техники в грима, които трябва да знае всяко момиче
Снимка: iStock/Guliver

Днес има толкова много възможности как да гримираме очите си, че е лесно да се объркаме в тях. 

Но има някои техники, които си класически, затова трябва да ги знае всяка жена. 

Ето и няколко ценни съвета, които ще ви помогнат да подчертаете най-добрите си черти.

1. Вертикална техника

Тази техника е подходяща за тесни или средни очи, тъй като тя ги прави да изглеждат по-широки. Може да използвате този трик, за да създадете както ежедневна визия, така и вечерна. Просто бъдете внимателни с избора на цветове. За дневния грим е най-добре да използвате нюанси на един цвят. При вечерния пък може да експериментирате с контрастиращи цветове. Просто запомнете едно просто правило: най-тъмният нюанс сенки за очи трябва да бъде нанесен във външния ъгъл на окото.

 

Хоризонтална техника

Този метод на нанасяне на грим е много подходящ за жени с кръгли или изпъкнали очи. Както говори самото име, сенките за очи се нанасят хоризонтално, което кара очите да изглеждат по-големи и с по-бадемова форма. Може да използвате очертаващ молив или очна линия, за да нарисувате контур върху линията на миглите.

 

Класическа (смесена) техника

При този метод нанасяте сенките за очи едновременно вертикално и хоризонтално. При тази техника обикновено се използват нюанси на един цвят.

Опушени очи

Тъй като основната цел на тази техника при грима е да създадете фантастичен опушен ефект, трябва да обърнете специално внимание на създаването на плавен преход от един нюанс към друг. Класическите опушени очи могат да бъдат носени както вечер, така и през деня. Все пак за ежедневния грим е препоръчително да заложите на топли натурални цветове. И един съвет - ако заложите на драматичния визия, е най-добре да се придържате към червило е неутрален нюанс.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама