5 грешки при грима, с които се състаряваме


5 грешки при грима, с които се състаряваме
Снимка: iStock/Guliver

Някои от нас са същества на навика. Това е особено вярно, когато става въпрос за бюти режима ни. (Вдигнете ръка, ако използвате една и съща спирала през последните 3 години.) Но същите неща, които преди са работели за вас, в момента могат да имат обратен ефект. Причината е, че кожата ви се променя. Ето няколко начина, с които несъзнателно добавяте години към лицето си. 

Носите грешния тип основа

Пудрите за лице и матиращите формули имат склонност да акцентират върху фините линии. Вместо това се придържайте към леки течни основи, които достатъчно покриват кожата ни и добавят здравословен блясък.

Нанасяте руж на грешните места

Повечето от нас по навик поставят руж само върху ябълките на бузите, но ако искате наистина да подчертаете чертите си, трябва да разнесете цвета към скулите. За тази цел се придържайте към розово, прасковено или ягодови нюанси, които освежават тена, и избягвайте прекалено кафяви цветове, които ви карат да изглеждате скучни.

Използвате една и съща очна линия

Нанасяте дебела черна очна линия върху клепачите, откакто се помните. Докато преди това е било начин да подчертаете окото си, сега може да изглежда прекалено грубо. По-добре заложете на кафява, тя е по-мека.

Прекалявате със спиралата

Лесно е да се унесете със спиралата за очи, но напластените мигли определено не изглеждат добре. Вместо това, първо ги извийте с извивачка за мигли, след което нанесете един или два пласта спирала.

Прекалено дебели вежди

Макар че плътните вежди определено са модерни през последните години, тези със средна дебелина изглеждат по-младежки и не натоварват окото. Също така кафявият ви молив или пудра трябва да е един нюанс по-светъл от косата ви, за да е по-естествено.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама