Quantcast

Красота

5 идеи как да си направим плитка (видео)

  • 5 идеи как да си направим плитка (видео)
    Дата:
Дата: 14.03.2012
Iwoman.bg

Актуалната през миналата година плитка ще бъде хит и през този сезон. Предлагаме ви пет начина как да сплетете косата си сами вкъщи, постигайки зашеметяваща и модерна визия.

Със следващите видео уроци няма как да сбъркате последователността на сплитане и наистина ще се научите как да укротите по желан начин котата си в актуалните за сезона плитки.

Плика "Сплетен водопад"

Докато гледате видеото не забравяйте, че плитката не трябва да е прекалено стегната. Тя трябва да бъде свободна и симетрична, за да бъде запазен ефектът на каскаден водопад. Затова внимавайте и за еднаквостта при разделянето на косата на отделните кичури.

 

Плитка "Пет нишки"

Тази плитка изглежда сложна за постигане, но сами ще се убедите, че не е така. Все пак, за улеснение ще ви посъветваме да следите винаги да имате част от косата си в средата и по един кичур от двете й страни. Когато сплитате косата си на пет, отделните кичури трябва да минават "над" и "в" образуващата се плетка.

 

Плитка "Холандска лента"

Интересна и бърза, плитката се прави като използвате кичури от лявата половина на косата си и ги сплетете с такива отдясно. Ако искате плетката да е вляво, аналогично започнете да плетете с кичури от дясната част на косата и си преплетете с такива отляво.

 

Плитка "Рибена кост"

Видео урока показва стъпка по стъпка процеса на сплитане. Имайте предвид, че тази прическа изисква да разделите косата си на множество кичури, които после да вплетете поотделно в основната плетка. Затова се уверете, че предварително сте сресали косата си прецизно.

 

Плитка "Френска рибена кост"

Плитката започва от горната част на главата, като се сплита цялата коса. Използвайте пръстите на ръцете си, за да държите отделните кичури докато ги сплитате.

Източник: shine.yahoo.com

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.