5 начина да предотвратим цъфтящите краища


5 начина да предотвратим цъфтящите краища
Снимка: iStock/Guliver

Цъфтящите краища на косата са наистина много неприятни. Те се появяват, когато горният слой се "износи". Но за щастие има какво да направите, за да ги предотвратите. Ето няколко трика:

1. Не решете косата си, докато е мокра

Всъщност тогава косата е по-еластична и се разресва по-лесно. Точно поради тази причина не усещате, че я късате, докато минавате с четката. Опитайте се да я разресвате само когато е суха.

2. Внимавайте със сешоара

Гледайте по-често да оставяте косата си да изсъхва естествено. Така тя ще остане хидратирана, тъй като сешоарът допълнително я изсушава. Ако все пак не можете да минете без сешоар, то не включвайте най-горещата струя.

3. Подберете правилна козметика

Много е важно какво слагате върху косата си, защото някои продукти, вместо да подхранват, вредят на косъма. Ако някой допълнително я омазнява, той не е подходящ за вас. Опитайте се да нанасяте върху косата си само продукти, в които сте сигурни. Шампоанът и балсамът също са много важни, затова се опитайте да подберете подходящите за вашия тип коса.

4. Не боядисвайте косата си с евтини бои

В никакъв случай не го правете, дори да оцветяват много добре косъма. Те съдържат силна химия, която изключително много вреди на косата ви. След известно време ще забележите промяна и няма да останете доволни. Затова, когато става въпрос за косата ви, не пестете пари. По-добре е да избегнете боята, отколкото да използвате евтина.

5. Избягвайте пресата и машата

Пресите, машите, топирането и всички останали процедури, на които всяка жена подлага косата си, са изключително вредни за нея. Те премахват горния слой на косъма, което води до накъсване. Опитайте се да намалите максимално изправянето, къдренето и всички останали топлинни процедури. Има толкова много красиви прически, които изобщо не са свързани с изгаряне на косата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама