5 неща, които бременните трябва да правят за кожата си


5 неща, които бременните трябва да правят за кожата си
Снимка: iStock/Guliver

Има много книги за нещата, които трябва и не трябва да прави една бременна жена. Наистина информацията е много, затова ви предлагаме да видите 5 основни неща, които трябва да следвате, за да имате хубава кожа, очаквайки наследника си.

Взимайте витамини за бременни

Дори да се храните балансирано, е трудно да си набавите всичките хранителни вещества, от които имате нужда вие и вашето бебе. Витамините за бременни са необходими не само за тялото ви, но също така за кожата и косата ви.

Хидратирайте много

Докато гените и други външни фактори могат да играят роля дали ще получите стрии, добрата хидратация може да ви помогне да намалите тяхната поява. Освен това тя облекчава неприятните сърбежи и дискомфорт. Търсете продукти с натурални масла като кокосово, жожоба, какаово, шеа или витамин Е.

Използвайте слънцезащитен крем

Благодарение на променливите хормони, вашата кожа произвежда повече меланин, отколкото обикновено, което причинява хиперпигментация (особено около челото и бузите). Защитете себе си с минерален слънцезащитен крем, съдържащ цинг, титан или двете и винаги носете шапки и слънчеви очила.

Взимайте витамин C

Най-доброто нещо, което може да направите за кожата си, докато сте бременна, е да използвате серум с витамин C. Той не само помага за производството на колаген (протеинът във вашата кожа, който й придава нейната еластичност), но също така предпазва клетките от свободните радикали и UV вредата.

Внимавайте с някои съставки

Имайте предвид, че всичко, което нанасяте върху кожата си, може да бъде абсорбирано от кръвта и да повлияе на бебето, дори в най-ранните етапи на бременността. Някои съставки, за които да внимавате са: ретинол в различните му форми, бензоил пероксид (проверете продуктите си за лечение на акне), формалдехид (в лаковете за нокти) и алуминий (в дезодорантите).

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама