6 бюти продукта, които използваме напълно погрешно


6 бюти продукта, които използваме напълно погрешно
Снимка: iStock/Guliver

Може би сте преживявали разочарованието, когато супер препоръчван продукт за красота накара кожата ви да се усеща като пустинята Сахара, а така наречената „хидратираща“ маска за лице я направи още по-суха от преди. Но това не означава, че трябва да заклеймите и да се отречете от дадените продукти. Може би всичко, което трябва да направите, е да промените начина, по който ги използвате. Ето някои грешки, които се допускат масово.

1. Използвате кърпички за премахване на грим

Не можете да използвате кърпички ежедневно, защото не почистват кожата достатъчно добре. Дори нещо повече - те са изработени от груб материал, който причинява дразнене и изсушава кожата. Трябва да ги използвате само когато нямате достъп до вода и добър почистващ препарат.

5 ЧУДОТВОРНИ КОЗМЕТИЧНИ СЪСТАВКИ, КОИТО БОРЯТ АКНЕ

2. Нанасяте серумите самостоятелно

Серумите винаги се нанасят преди крема. И е по-добре да залагате на тях вечер, особено ако серумът съдържа ретинол. Това ще позволи на кожата да абсорбира напълно необходимите хранителни вещества. Ако пък нанесете маска за лице вместо крем - още по-добре за вас.

3. Използвате сухи гъби за нанасяне на фон дьо тен

Повечето гъби, по-известни като бюти блендери, трябва да са леко влажни. Когато са сухи, те „изяждат“ твърде много от фон дьо тена и не го разпределят равномерно.

4. Използвате измивен гел само вечер

Почистващите препарати са много по-полезни, ако се използват не само за премахване на грим вечер, но и сутрин. По този начин можете да премахнете себума, мъртвите кожни клетки и цялата мръсотия и пот, които са полепнали по кожата ви през нощта. Освен това е най-добре да се откажете от използването на ексфолианти и да заложите на почистващи препарати с киселини.

5. Не отмивате мицеларната вода

Мицеларната вода много прилича на лосион, като единствената разлика е, че не съдържа алкохол. За сметка на това, съдържа други активни съставки (мицели) и цялата мръсотия, която събират те, ще останат върху лицето, освен ако не го изплакнете с вода.

6. Нанасяте крем за очи върху клепачите

Понякога приемаме нещата твърде буквално. Не трябва да прилагате този продукт върху клепачите, а само в зоната на орбиталните кости. Също така, когато правите това, най -добре е да използвате безименния пръст, защото той е най-слабият от всички пръсти и шансовете, че ще натискате чувствителната кожа твърде силно, са сведени до минимум.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама