6 изключително вредни неща за кожата


6 изключително вредни неща за кожата
Снимка: iStock/Guliver

Има много фактори, които влияят на кожата. Особено, ако вашата е чувствителна, се налага да  полагате повече усилия, за да се чувствате добре и да се справяте с проблемните зони.

Ако искате да поддържате кожата си свежа и гладка по-лесно, внимавайте за тези 6 неща, които биха я увредели сериозно.

1. Излагането на ярка слънчева светлина дълго време

Слънцето влияе негативно на кожата. Прекомерната слънчева светлина може да увреди и изсуши кожата ви. Често може да получите обриви или да я направите слаба и чувствителна.

2. Всекидневната употреба на козметика и гримове

Внимавайте с използването на сенки, фон дьо тен, руж и друг тип макияж. Избирайте качествени продукти. Ползвайте козметика, подходяща за всекидневна употреба, иначе рискувате появата на бръчки и тъмни петна.

3. Ползването на грешна козметика

Подбирайте правилно кремовете и козметиката си, която ползвате. Можете да си направите консултация с дерматолог или козметик, за да сте сигурна какво е най-добре за вашия тип кожа.

4. Преумората

Недоспиването и преумората водят до появата на тъмни кръгове и бръчки.

5. Неправилното хранене

Това, което ядете и приемате, се отразява на външния ви вид и най-вече на кожата ви. Трябва да си доставяте достатъчно количество витамини - плодове, зеленчуци, а също така да пиете много вода. Бързите храни, мазнините и полуфабрикатите биха били доста вредни за свежестта и еластичността на кожата.

6. Грешки при почистването на кожата

Порите имат нужда от специално внимание и почиствате. Полагайте необходимите и правилните грижи, за да почиствате и да поддържате добре кожата на цялото си тяло. То заслужава най-доброто.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама