Арганово масло за здрава и красива коса


Арганово масло за здрава и красива коса
Снимка: iStock/Guliver

Постоянно третираме косата си с бои, изправяме я и я къдрим. Тя започва да се изтощава и да губи блясъка си, къса се и цъфти. Но има решение и то напълно натурално, без терапии във фризьорския салон, без харчене на много пари за скъпи продукти. Можете да подобрите състоянието на косата си в домашни условия. Ето го и решението – арганово масло.

Аргановото масло, също познато като "течното злато", се смята за чудодейно масло. Извлича се от аргановото дърво, което се среща в Мароко, затова също можете да го срещнете под името "мароканско масло". То се абсорбира много лесно и връща естествения блясък на косата, прави я по-еластична и я хидратира по естествен път.

Ето начините, по които можете да използвате маслото:

1. Повечето жени мият косата си доста често. Някои дори всеки ден. Доста голяма част от шампоаните съдържат много вредни химикали, които вместо да подхранват косата, я унищожават още повече. Нанасянето на арганово масло преди къпане може да предпази косата от това.

2. Справя се с цъфтящите връхчета. Ето че може да подхраните косата си без да я скъсявате. Просто втривайте в краищата от маслото. Така ще предотвратите появата им.

3. Оформяне на прическата след къпане. Аргановото масло може да стилизира косата ви и да се използва като серум за коса. Подходящо е за всички типове коса. Просто сложете в шепата си и оформете прическа. Става толкова лесно. Ще подхрани косата ви и в същото време ще ви помогне да направите красива прическа.

4. Можете да го използвате вместо балсам. Ще подхрани косата ви и ще върне блясъка й. Също така ще я омекоти.

5. След почивка на морето ходим на фризьор, за да върне блясъка на косата ни и да ни отърве от сухите краища. Използвайте арганово масло редовно и няма да ви се налага повече да посещавате фризьора си толкова често.

6. Маски с арганово масло. Най-ефикасно е да нанесете маската вечер и да я отмиете на сутринта. Полезните съставки ще имат достатъчно време да подействат. В маска с арганово масло можете да добавите също кокосово масло, кисело мляко, един жълтък, рициново масло, розова вода и хининова вода. Тази маска е просто елексир за косата ви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама