Да подготвим кожата си за есента


Да подготвим кожата си за есента
Снимка: iStock/Guliver

Определено можем да кажем, че през есента кожата ни минава през "труден период". Топлото лято вече е отминало, а с него сме изпратили и красивия летен загар, който чудесно маскираше дребните несъвършенства по кожата, изглаждаше тена на лицето и оптически намаляваше обемите. Затова не се изненадвайте, ако именно през есента започват да "лъсват" негативните последствия от ултравиолетовите лъчи – повяхнал тен, ситни бръчици, акне и пигментни петна. Ето и как да подготвим кожата си за есента.

Активна ексфолиация

За да посрещнете предстоящите климатични промени със свежа кожа, първо трябва да отстраните повърхностния слой, който вероятно е изсушен от престоя на слънце. Можете да използвате пилинг маска с активни съставки като глина, алое вера, бета глюкани, която едновременно ексфолира, подхранва и хидратира. Домашните маски също са вариант, както и готовите ексфолианти с по-едри частици.

Защита на кожата

Това че слънчевите лъчи не са толкова жарки, колкото до преди няколко месеца, не значи, че кожата ви няма нужда от защита. Използвайте слънцезащитен продукт дори през хладните месеци, за да избегнете пигментацията и да запазите свежия вид на кожата. От друга страна, вятърът и студът също са важни фактори, които не бива да бъдат подценявани и изискват адекватни мерки, като например нанасяне на колд крем.

Дълбока хидратация

Есента е сезон, през който е необходимо да се полагат специални, възстановителни грижи за кожата. Те трябва да бъдат насочени предимно към регенерацията на клетките и дълбоката хидратация. В тази нелека задача на помощ идва ултра-хидратиращата серия на френската медицинска козметика SVR. Тя съдържа пречистена на 99.9% чрез обратна осмоза вода, която е обогатена с микроелементи – цинк, манган и магнезий, които освен овлажняващо действие, притежават и антиоксидантно такова.

ББ крем вместо фон дьо тен

През лятото обикновено пъпките са по-малко, тъй като UV лъчите имат изсушаващо и дезинфекциращо действие. За съжаление, есента често обостря състоянията на проблемната кожа.И колкото и да ви се иска да посегнете към фон дьо тена, за да прикриете несъвършенствата, по-добре недейте. Вместо това, заложете на по-леката структура на ББ крема, който освен че ще изравни тена на лицето, ще донесе и допълнителни ползи. Идеален вариант е продуктът от серията HYDRALIANE на SVR. Формулата на този ББ крем е с 40% физио-адаптивна вода, състава на която отново е богат на цинк, манган и магнезий, както и при останалите продукти от серията. Добавените иновативни хидрофилни захари допълнително овлажняват и предпазват кожата от загубата на влага и дехидратация. Така ще се радвате на хидратирана кожа с перфектен външен вид.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама