Ето какво да направите, ако заспите с грим


Ето какво да направите, ако заспите с грим
Снимка: iStock/Guliver

На много жени им се е случвало да заспят с грим заради прекалена умора. Така обаче кожата на лицето страда цяла нощ. Сутринта, когато се събудим, тя изглежда суха, придобила е неприятен сив цвят и е изключително изтощена. Още със ставането побързайте да подхраните кожата си и да й върнете предишния блясък. Ето как да го направите:

1. Като за начало почистете грима си много добре. Препоръчително е да подхраните кожата си с някакъв вид масло или крем, който съдържа етерични масла. Така гримът ще се изчисти още по-добре, ще отпушите порите и ще позволите на кожата си да диша. Доста благоприятно действие върху кожата имат рициновото и розовото масло. Розовото масло подхранва и подмладява кожата. При редовна употреба то ще забави дори стареенето. Рициновото масло я омекотява, подобрява плътността и я прави много еластична. Тези две масла са много полезни за кожата и определено биха могли да заменят някои козметични продукти.

2. Нанесете маска, която действа противовъзпалително и успокояващо на кожата. Доста ефикасна и подходяща е маската от водорасли, която със сигурност ще подхрани кожата ви и ще се чувствате много по-добре. Оставете я да подейства около 15 минути.

3. След като сте спали с грим, не ексфолирайте кожата си, защото тя е страдала цяла нощ, а то е прекалено агресивно в такъв момент. Нанесете нещо малко по-нежно като например пяна или гел, които няма да я наранят допълнително. Те са по-деликатни и няма да стресират кожата ви.

4. Нанесете крем, за да предотвратите възпаленията и преждевременните признаци на стареене. Нанесете продукт, който ще защити кожата ви и ще я направи мека и подхранена. Не трябва в никакъв случай да забравяте тази част, защото по този начин предпазвате кожата си от замърсяванията през деня.

5. Хидратирайте! След всички процедури е много важно да хидратирате кожата си и да я оставите да отпочине. Използвайте по-силна хидратация от обикновено, защото все пак кожата цяла нощ е страдала от липса на влага, не позволявайте това да продължи. Препоръчително е в този ден да не нанасяте никакъв грим, за да може кожата да се възстанови.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама