Грешките, които допускат хората с чувствителна кожа


Грешките, които допускат хората с чувствителна кожа
Снимка: iStock/Guliver

На пръв поглед "чувствителна кожа" не звучи като сериозен проблем, особено в сравнение с акнеична или мазна кожа. Но това състояние е точно толкова сериозно, колкото всички останали кожни проблеми и не бива да бъде подценявано. Често допускаме грешки в грижата си за този тип кожа, а в дългосрочен план това може да ни коства появата на розацея или други сериозни кожни проблеми. Ето и кои са най-грубите грешки, свързани с "поддръжката" на чувствителната кожа.

1. Миене с твърде топла вода

Топлите душове са наистина релаксиращи, но трябва да бъдат избягвани от дамите с чувствителна кожа. Горещата вода води до сериозни проблеми с целостта на хидро-липидната обвивка и допълнително повишава предразположеността на кожата към раздразнение. За препоръчване е да миенето лицето нежно (без търкане) и с хладка вода.

2. Използване на агресивни почистващи продукти

Много жени правят грешката да грабнат първия продукт, който видят в бързината, без да обърнат внимание на съдържанието. Към "агресивни" почистващи средства можем да отнесем всички онези гелове, които правят много пяна, стягат, изсушават и в крайна сметка отмиват липидния слой. Добър избор е серията Physiopure на френската дермокозметика SVR, която е обогатена с магнезий. Благодарение на основната си активна съставка, тя подсилва бариерната функция, защитава, енергизира и оксигенира.

3. Липса на системен подход

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и затова изисква системни грижи. Хубаво е да си създадете рутина, която да спазвате ежедневно. Сутрешният ритуал може да бъде по-лек, но задължително трябва да включва измиване с мицеларна вода, освежаване с тоник и хидратация. Мицеларният разтвор е продукт, който все още не е особено разпространен, но ако го включите, кожата ви ще бъде благодарна. Мицеларната вода Physiopure е обогатена с магнезий и премахва замърсяванията, има лека нелепкава текстура и спомага за насищането на кожата с кислород. Преди лягане пък е важно да наблегнете на дълбокото почистване с измивен гел. Този от серията Physiopure премахва всички замърсявания и грим, запазвайки хидро-липидния филм на кожата.

4. Смесване на козметика от различни марки

Една от най-разпространените грешки при избора на козметика е смесването на различни марки. Различните тестери и красиви бурканчета са толкова примамливи и многобройни, но кожата ни е само една. Избирайки конкретна серия от една марка си гарантирате, че активното вещество е едно и също и ще може да действа „с пълна сила”. Освен това, свеждате до минимум възможността за алергична реакция към някое вещество.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама