Храни, които да ядете за гъста коса


Храни, които да ядете за гъста коса
Снимка: iStock/Guliver

Ако страдате от загуба на коса или цъфтеж, вашият начин на хранене вероятно е от ключово значение за предотвратяване на този проблем. Това е тревожно състояние не само за жените, но и за мъжете, което води до допълнителни притеснения.

Яжте храни с антиоксидантни флавоноиди за укрепване на космените фоликули, богати на желязо храни за стимулиране на червените кръвни клетки и богати на протеини и силициев диоксид храни, за да се стимулира растежа на косата. foodpanda подбра най-полезните храни за гъста коса.

Манго

Този колоритен плод осигурява минералния силициев диоксид, компонент на съединителната тъкан, който помага за укрепване на косата и насърчава растежа и.

Соя

Храните, получени от соя като соеви зърна и темпе, се смята, че възпрепятстват образуването на хормон, наречен дихидротестостерон, чийто дисбаланс допринася за загубата на коса.

Яйца

Яйцата помагат да се увеличи производството на колаген.

Кафяви морски водорасли

Желязото в водораслите осигурява здравословно производство на червени кръвни клетки. L-лизинът улеснява абсорбцията на желязо, а дефицитът и при двата може да повлияе на загубата на коса.

Ленено семе

Високото съдържание на омега-3 помага да се подхранва косата и да се предпазва от изсушаване.

Тиквени семки

Тези богати на протеини семена осигуряват цинк, който поддържа клетъчното възпроизвеждане и подобрява имунитета, като от своя страна насърчава растежа на косата.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама