Идеалните прически според възрастта


Идеалните прически според възрастта
Снимка: iStock

Търпеливо сте изчакали косата ви да израсне до желаната дължина, след което изведнъж решавате да се разделите с голяма част от нея, а след това започвате отново да мечтаете да имате дълга коса. Сигурни сме, че тази ситуация е позната на много жени. За да ви помогнем при избора на прическа, ви предлагаме да видите кои са най-подходящи за вас според възрастта ви.

През 20-те

20-те са прекрасна възраст за експериментиране с прическата и за търсене на собствен неподражаем стил. Смело може да пробвате с асиметрични прически, необичайни цветове, обръснати страни и супер къси коси.

През 30-те

Прическите за 30-годишните трябва да са възможно най-лесни за стилизиране и поддържане. В тази възраст е най-добре да избягвате смелите цветове. Жените с обичайни нежни черти могат да изберат момчешки прически. Тези с гъсти и хубави коси е най-добре да пуснат косата си дълга. Стилистите съветват да променяте прическата си постепенно, без драстични промени.

През 40-те

След 40 жените обикновено се опитваме да изглеждаме по-млади. За да постигнем това, правилната прическа е важна. Трябва да избирате такива, които изискват минимално стилизиране: сложните фризури могат да добавят няколко нежелани години. Избягвайте стриктни прави линии. Най-добрият вариант е да изберете прически с лека небрежна нотка, която помага за създаването на обем.

През 50-те

Стилистите препоръчват да стоите далеч от прекалено дълги или прекалено къси прически. За да придадете на косата си обем, използвайте прически на етажи и небрежни къдрици. Избягвайте едноцветните прически, по-добре е да използвате няколко различни нюанса. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама