Имало объркване в регламента на Мис България 2017


Имало объркване в регламента на Мис България 2017
Снимка: Screenshot/YouTube

"Ще покажа протоколите от гласуването само при изричното съгласие на всички от журито на конкурса." Това заяви организаторът на "Мис България" Ирина Папазова.

Въпросът стана особено актуален, след като четирима души от журито – Иво Танев, Антония Петрова, Марина Войкова и Габриела Кирова, казаха, че не са гласували победител да е Тамара Георгиева.

И трите дами са бивши победителки в конкурса – за 2009, 2015 и 2016 година. Журито е съставено от общо 20 души.

"Превърнахме се в един Абсурдистан", коментира от своя страна Папазова пред "Часът на Милен Цветков", като отвърна задочно на Иво Танев, като каза, че на първо място в неговия списък не била кандидатката от Хасково, както казва той във Facebook, а там пишело Бяла Слатина. "Няма да губя времето, само ще кажа, че която и да беше станала Мис, щеше да има недоволство, защото нямаше Царица", каза в отговор Танев и защити Ирина Папазова като "изключителен организатор", като отрече да е имало какъвто и да е натиск. Танев все пак заяви, че Тамара Георгиева не е била в неговата тройка.

Папазова на практика заяви и, че членовете на журито не са разбрали как се прави класирането. Всеки си избра предпочитаната тройка, като първото място носи 10 точки, второ място е 6 точки, а трето място е 3 точки. Оттам насетне обаче не стана ясно защо в протоколите има графи с "да" и с "не", като, според Папазова, много било важно за кого е дадено "не" и за кого - "да". "По някой път и второто място може да ти донесе повече точки - няколко първи и много втори места могат да те изкарат на първо място, но няма как без първо място", заяви собственичката на "Интесаунд".

Тя не успя да отговори коя кандидатка е имала най-много първи места, но каза в сутрешния блок на Нова телевизия, че имало няколко момичета с "няколко първи места" и все пак, по спомен, заяви, че кандидатката от Пловдив имала най-много първи места, но нямала много точки от второ и трето място.

"Може би тези, които са гласували за Тамара, се срамуват да кажат, за да не предизвикат недоволство", уточни Папазова.

"Хората не я виждат в правилната светлина - Тамара е много красиво момиче, с много качества", защити избора Папазова, след като каза, че "гласовете изключително се размиха, стана един за нея, един за втора, един за трета и в крайна сметка, на финала трябваше да се вземе някакво решение, когато се изравниха доста гласовете на Бургас и София. В крайна сметка аз взех решението дали да е Бургас или Тамара – все пак съм председател на журито".

"Няма ходатайство за Тамара – тя от три години иска да участва в конкурса, ако имаше, щях много по-отдавна да я направя "Мис България", добави Папазова. И обвини "един фотограф", че е направил нарочно черен пиар. Става въпрос за Георги Божиков, който сам казва, че фотографията му е хоби, а Папазова видя в действията му опит да се покаже - чрез "три лошо снимани снимки".

"Ако иска Тамара да се реализира като модел, трябва да претърпи някаква пластична корекция", завърши Папазова със сапунената драма.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама