Как да имате красив тен


Как да имате красив тен
Снимка: iStock/Guliver

Слънчевият загар е мечта на всяка една жена, но е важно да го придобием по естествен и здравословен начин – без солариуми и лосиони за изкуствен тен. И все пак, ако нямате нужното време, можете да използвате висококачествени автобронзиращи продукти. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да имате красив тен.

Ако използвате автобронзант

Ако искате придобиете загар чрез автобронзиращи продукти, е важно да знаете няколко основни неща:

1. Кожата ви трябва да бъде добре ексфолирана преди да нанесете продукта, за да избегнете появата на петна.

2. Кожата ви трябва да бъде хидратирна. Използвайте хидратиращите продукти 15 минути преди нанасяне на автобронзанта. Нека те попият хубаво в кожата, преди да нанесете продукта за тен.

3. Важно е да знаете как да нанесете продукта на лицето. Започнете от носа и разнесете към скулите, бузите, челото и брадичката. Избягвайте зоните около очите и около косата.

4. Нанасянето по тялото е препоръчително да започне от краката и постепенно да продължите към горната част на тялото.

5. Тенът, придобит чрез автобронзант, не е толкова траен както слънчевия, но въпреки това е по-бързо и лесно. Затова може да ви се наложи да повторите тази процедура няколко пъти.

Ако решите да залагате на добрия стар метод със слънчевите бани

По-здравословният и по-бавният, но пък доста по-траен начин, е чрез слънчеви бани. Трябва да внимавате как се храните и по кое време на деня посещавате плажа.

1. Пийте много вода

Нека започнем с количеството вода, което трябва да приемате на ден, за да хидртирате тялото си. Приемайте по 1,5 - 2 литра вода. Не се наливайте и я пийте постепенно, за да може тялото ви да я приеме и да има време да я обработи.

2. Хранете се правилно

Храненето също е доста важно. Наблегнете на по-леки храни като например плодове и зеленчуци. Доматите са много полезни по време на тази процедура заради ликопена, който съдържат. Също и морковите заради съдържанието на бетакаротин. А витамините, нужни на тялото ви, можете да си набавите най-лесно чрез плодовете – кайсии и праскови.

3. Нанасяйте правилно слънцезащитните продукти

Не трябва да нанасяте продукта, когато вече сте изложени на слънце. Трябва да го направите поне 20 минути пред това, за да може да се абсорбира. Друга грешка, която често се допуска – мажете тялото си със слънцезащитен крем само веднъж. Всъщност трябва през 80 минути, защото при изпотяване или резки движения във водата, той се отмива и няма как да действа. Също доста важно е да не се препичате от 14:00 до 16:00 часа, защото тогава слънцето е най-силно и вместо красив тен е възможно да получите болезнени изгаряния и мехурчета.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама