Как да се гримирате като парижанките


Как да се гримирате като парижанките
Снимка: iStock/Guliver

Жената изглежда много по-добре с лек и нежен грим, който само подчертава красивите извивки и черти на лицето. Слагайки прекалено много, ние правим точно обратното – прикриваме естествената си красота и дори се загрозяваме. Залагайте на нежна и естествена визия по-често. Ето няколко съвета за перфектен грим от най-стилните жени на света - парижанките.

1. Слагайте лека основа

Не прекалявайте с фон дьо тена, защото когато количеството по лицето ви е прекалено голямо, това си личи много. Опитайте се да изберете точния за вас цвят и нанесете достатъчно, но не прекалено много. Леко сложете хайлайтър, за да придадете на лицето си блясък. Той много добре подчертава лицето и прави кожата да изглежда по-здрава и еластична.

2. Ярките цветове на устните винаги са били на мода

Вместо с намазване, се опитайте да разнесете червилото с леки потупвания върху устните. Така ще създадете по-естествен вид и червилото няма да изглежда напластено, а устните ви няма да се напукат. Помогнете си с молив за устни, с който да подчертаете формата и след това леко размажете, за да не изглежда прекалено изкуствено. Нанасяйте червилото със затворени устни и следвайте естествения им контур. Не се опитвайте изкуствено да уголемявате устните си, защото това се забелязва и не е красиво.

3. За вечерна визия

Ако става въпрос за вечерен грим, перфектното решение е сенки, които да отворят погледа ви и да го направят по-изразителен и тайнствен. Определено това ще е идеалният завършек на вашата вечерна визия и ще изглеждате доста елегантно. Можете да нанесете хайлайтър като основа за грима.

4. Няма да сбъркате с черна очна линия

Ако се стремите да постигнете стилна визия в ежедневието, по-добре ще е да заложите на елегантната черна очна линия. Изберете формата, която най-много отива на очите ви.

5. Не прекалявайте със спирала

Много жени нанасят толкова много спирала, че миглите им се спластяват. Прекаляването ги прави да изглеждат много неестествено. Най-добре нанесете малко, за да ги подчертаете и да ги направите видими.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама