Как да се справим с наелектризиранeто на косата


Как да се справим с наелектризиранeто на косата
Снимка: iStock/Guliver

Прекара ли сте цял половин час, за да изправяте косата си до перфектност, само за да може след няколко минути да предизвикате законите на гравитацията, обличайки си блуза през главата. Това вече няма да се случва. Предлагаме ви 6 изпитани начина как да предотвратите наелектризирането. 

1. Изхвърлете пластмасовия гребен

Помислете какво се случва, когато косата ви се допре до балон. Да, нищо хубаво за прическата ви. Заложете на гребен или четка с дървени, метални или керамични зъбци, които са преводими и ще поемат електрическия ток от косата ви, така че да имате гладка коса. 

2. Мийте косата си вечер и я оставете да изсъхне сама

Сешоарите извличат влагата от косъма и правят косата по-суха, което причинява наелектризиране, затова е най-добре да я оставяте да изсъхне сама.

3. Не пропускайте балсама

Колкото по-хидратирана е косата ви, толкова е по-малко вероятно да се наелектризира, затова винаги нанасяйте подходящ балсам.

4. Не забравяйте стилизиращите продукти

Винаги използвайте леко олио или серум. Просто се концентрирайте върху краищата, така че да не стане косата ви прекалено мазна.

5. Търкайте сух лист върху косата си

Натъркайте лист кухненска хартия върху наелектризираната коса, за да отнемете от статичното й електричество.

6. Използвайте лак за коса

Напръскайте малко в дланите си, за да имате по-добър контрол върху това колко продукт използвате. След това нежно разпределете върху косата, за да загладите стърчащите косъмчета.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама