Как всяка сутрин да се събуждате с перфектна прическа


Как всяка сутрин да се събуждате с перфектна прическа
Снимка: iStock/Guliver

Сутрин обикновено сте сънена и нямате време за по-интересна прическа, нали? Всъщност перфектната визия не е невъзможна мисия, дори се получава много лесно, просто трябва да знаете някои основни правила.

Сушенето

В никакъв случай не сушете косата си, докато стане напълно суха, тъй като се накъсва и губи блясъка си. Оставете я леко влажна. Не трябва да допускате обаче и да заспиване с мокра коса, защото на сутринта ще бъде безформена.

Сплитайте косата си на плитка преди лягане

Сплетете леко влажната си коса на плитка/и, това ще ви гарантира перфектна прическа на сутринта. Ще бъде небрежно накъдрена и няма да има нужда да използвате преса или маша. Щадете косата си и се опитвайте по-рядко да я третирате със стилизиращи продукти.

Направете си балсам без отмиване

Гелът от алое вера е много полезен за косата, защото съдържа вещества, които я подхранват и заздравяват. Намерете малко шишенце от стар спрей, измийте го добре и сложете вътре гел от алое вера и вода. Разтръскайте добре преди употреба. Ще я разресвате много по-лесно и тя винаги ще е хидратирана и подхранена. Няколко впръсквания рано сутрин са напълно достатъчни, за да се радвате на красива прическа през целия ден.

Направете си домашна маска за коса

Домашните маски за подхранване и забързване на растежа са изключително ефективни. Можете да си направите с продукти, които са лесно откриваеми и на достъпни цени. Изберете маска според нуждите на косата ви.

Навийте косата си на ролки

По този начин ще се събудите с красиви къдрици, които не изискват преса или маша. Навиването на косата не отнема много време, а ефектът е зашеметяващ. Чрез ролките ще замените машата за коса, което ще ви спаси от цъфтящите краища. След като премахнете ролките, пръснете с лак за коса, за да издържат по-дълго.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама