Какво да ядем за безупречна кожа на лицето


Какво да ядем за безупречна кожа на лицето
Снимка: iStock/Guliver

През студените месеци кожата на лицето ни е подложена на студ и вятър, заради което трябва да полагаме допълнителни грижи за нея. Ако имате проблеми, вместо да си купувате кремове, може просто да промените начина си на хранене.

При фини линии

Централното отопление наистина може да изсуши кожата ни, което да накара най-малките бръчки да изпъкнат. Може да ги прикриете, като ядете много здравословни мазнини като зехтин, олио от гроздови семена и лен 

Мазна Т-зона

Освен, че трябва да ограничите приема на захар, ви препоръчваме да хапвате високо алкални храни. Яденето на аспержи, целина, горски плодове, грейпфрут, лимони и лайм може да ви помогне да регулирате отделянето на себум в Т-зоната.

Тъмни кръгове под очите

За този кожен проблем трябва да пиете минимум 1.5 вода на ден, а също така да ядете определени храни. Опитайте се да хапвате такива, които са богати на калий и магнезий като зеленолистни, сладък картоф, цитрусови плодове и тиква.

Подуване

Често може да чувствате лицето си подуто, което се дължи на задържането на вода. Затова ви препоръчваме да приемате диуретични храни като фенел, целина, краставица и цикория.

Груба, лющеща се кожа

Грубата кожа е сигнал, че имате нужда от повече Омега-3 мастни киселини, които се съдържат в по-мазните риби като сьомга, херинга, сардини и скумрия. Ако не обичате риба, лененото семе и това от рапица са добри заместители.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама