Какво ще се случи, ако замените шампоана с ябълков оцет


Какво ще се случи, ако замените шампоана с ябълков оцет
Снимка: iStock/Guliver

Напоследък все повече жени се обръщат към натуралните средства, когато става въпрос за грижата за красотата им. Ние също сме на мнение, че колкото по-кратко и просто е съдържанието на даден козметичен продукт, толкова по-добре за организма ни. Днес ще ви покажем какво може да се случи с косата ви, ако замените стандартния шампоан с обикновен ябълков оцет.

1. Може да чувствате косата си по-чиста

Една от най-добрите ползи на изплакването с ябълков оцет е, че той отстранява всяко натрупване на продукти (например гел, лак за коса или серум) от скалпа и корените. За да го изпробвате, напълните празна бутилка с пулверизатор с 3 супени лъжици ябълков оцет за всяка чаша вода. В банята нанесете сместа върху скалпа и масажирайте няколко минути, след което изплакнете, както обикновено.

2. Може да имате по-малко пърхот

Омръзна ли ви да имате пърхот? Веднъж или два пъти седмично изплаквайте цялата си коса, както споделихме по-горе. Това ще ви помогне да се справите с проблема, ще успокои всеки сърбеж, благодарение на антимикробното си действие и кисела основа.

3. Косата ви може да изглежда по-бляскава

Ябълковият оцет е достатъчно кисел, за да балансира PH-то на вашата коса и скалп, без да ги изсушава. Когато нанесете върху косата си, отстранява всички минерали от водата, която които карат косата ви да изглежда без блясък.

4. Първоначално може да мирише

Да, най-вероятно в началото косата ви ще мирише на оцет, но след като изсъхне миризмата трябва да изчезне. Но ако наистина не може да понасяте миризмата, във водата сложете няколко капки етерични масла.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама