Какво си мислят жените, когато си скъсяват косата


Какво си мислят жените, когато си скъсяват косата
Снимка: iStock/Guliver

Със сигурност един най-притеснителните моменти за жената е, когато фризьорът попита "Сигурна ли си?" с ножица в ръка. На всяка от нас й се е случвало да иска да направи коренна промяна с прическата си, а каква по-голяма от това да я скъси. Ето и кои са нещата, които минават през главата ни, когато се разделяме с голяма част от косата си.

1. Получило се е прекрасно

Това е една много драстична промяна, която обаче се харесва и на мъжете. Определено изглежда по-свежо, а и късата коса се поддържа много по-лесно. Миенето, изправянето и сушенето са по-бързи. 

2. Защо не го направих по-рано 

Случвало ли ви се е да имате чувството, че от страх сте направили нещо прекалено късно? Или пък да се ядосвате, че не сте се осмелили да поемете риска по-рано? Е, на всекиго се е случвало. Обикновено, след като скъси косата си, жената започва да харесва външния си вид много повече.

3. Като нова съм! 

Това е наистина много голяма промяна, която напълно преобразява жената. Косата е 50% от външния ни вид, затова, когато правим драстични промени с нея, това се отразява и на изражението. Определено късата коса е много по-свежа и актуална и е една от водещите модни тенденции, особено сред звездите.

4. Ще продължа да поддържам къса коса

За всяка жена е интересно да види себе си с различна прическа. Късата коса е лесна за поддръжка, затова много жени, осмелили се да направят тази промяна, остават за дълъг период с тази визия.

5. Ужас! Не се харесвам 

И тази реакция се случва. Почакайте да минат няколко дни и се опитайте да свикнете с новата си визия. В никакъв случай не изпадайте в паника, защото почти всичко може да се коригира от добър фризьор.

6. Как ще я връзвам сега? 

Когато една жена е с дълга коса, тя е свикнала да я връзва на опашка във всеки момент, в който косата й пречи - докато мие лицето си, докато готви, когато работи. Когато косата се скъси, жената не може да я връзва в тези моменти и това е и един от проблемите, които се изправят пред нея. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама