Маски за лице само с 2 съставки


Маски за лице само с 2 съставки
Снимка: iStock/Guliver

Много фактори оказват влияние върху кожата ни като възраст, климат и стрес. За да предотвратите появата на кожни проблеми, трябва редовно да се грижите за нея. И макар че козметичните магазини са пълни с всякакви продукти, може да преобразите лицето си само с 2 съставки, които се намират в хладилника ви. Днес ще ви покажем 5 натурални маски за лице, които са лесни и много ефективни.

Авокадо + мед

Авокадото съдържа калий, натрий, фосфор, мед, желязо, магнезий, цинк и витамин Е. В комбинация с мед, то подхранва кожата и я прави по-еластична.

Вземете едно добре узряло авокадо, намачкайте го до получаването на пюре и добавете 1 супена лъжица мед. Нанесете маската върху лицето си, избягвайки зоната около очите. Оставете да престои 15 минути, след което обилно изплакнете.

Сок от картофи и брашно

За да имате блестяща кожа, смесете 6 чаени лъжици брашно и сока от един картоф. Брашното ексфолира мъртвата кожа, а сокът от картоф почиства черните точки и придава на кожата деликатен блясък. След като добре разбъркате сместа, нанесете върху лицето и масажирайте с кръгови движения. Оставете да подейства 15 минути и изплакнете.

Краставица и куркума

Благодарение на този зеленчук, богат на вода, кожата ни е добре хидратирана. Освен това, краставицата има стягащи свойства, което означава, че помага да се свият порите. Куркумата пък е естествен антисептик и има подмладяващи свойства.

Пасирайте една краставица, добавете 1 чаена лъжица куркума и разбъркайте добре. Нанесете върху лицето. Нека да престои 10 минути, след което изплакнете с хладка вода.

Зелен чай и алое вера

Имате ли нужда от бързо освежаване на лицето, тогава смесете зелен чай и алое вера. Тази маска освен това ще ви помогне да се справите с неприятното акне и ще забави признаците на стареене на кожата. Зеленият чай е богат на витамините C, PP, К и В. Алое вера пък облекчава раздразненията, заличава неравностите и матира кожата.

Смесете 1 чаена лъжица зелен чай и 1 чаена лъжица алое вера гел. Нанесете върху кожата, изчакайте 30 минути и изплакнете с вода.

Кокосово масло и какао

Какаото има подмладяващи свойства, благодарение на съдържанието на витамин В5. Повдигащият ефект се дължи на теобромина и теофилин в състава му. В комбинация с кокосово масло, маската едновременно подхранва, овлажнява кожата и ексфолира мъртвите клетки от повърхностния слой на епидермиса.

Смесете 1 супена лъжица какао на прах с 1 чаена лъжица кокосово масло. Нанесете върху лицето за 20 минути, след което изплакнете с топла вода или охладен чай от лайка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама