На какво да наблегнем в грижата за красотата си през лятото


На какво да наблегнем в грижата за красотата си през лятото
Снимка: SO'BiO étic

Безсъмнено за мнозина от нас лятото е сезонът на безгрижието, веселието и щастливите слънчеви дни. Но високите температури и вредните UV лъчи неусетно могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, затова трябва да предприемем специални мерки в грижата за тях. Ето какви са нашите препоръки и продуктите, които можете да използвате:

1. Хидратация

През лятото тялото ни се поти повече и имаме нужда от повече вода. Но знаете ли, че когато настъпи чувството за жажда, това означава, че тялото ни вече е дехидратирано. За да го предотвратим, трябва да приемаме повече вода през целия ден в сравнение с останалите сезони.

Но освен хидратация отвътре кожата ни има крещяща нужда и от хидратация отвън, а това се постига най-лесно и ефективно с добра козметика. Най-добре е да изберем такава с преобладаващ процент натурални и органични съставки. Затова нашето внимание се спря на френската козметична марка SO`BiO. Накратко това е био сертифицирана натурална козметика с дългогодишна история в грижата за женската красота.

Една от най-добрите продуктовите серии за освежаване и хидратация на кожата е тази с Алое Вера, което от векове е известно с полезните си качества за кожата и косата. Серията съдържа всичко, от което имаме нужда в ежедневните разкрасителни процедури: хидратиращ крем за лице, обогатен хидратиращ крем за чувствителна кожа, хидратиращ нощен крем, хидратиращ околоочен крем, почистващо мляко и мицеларен лосион. Всички те имат овлажняващо и успокояващо действие, а най-хубавото е, че съдържат 99% натурални съставки.

Друга впечатляваща серия с марка SO`BiO е серията Аква енергия. Тя включва оксигениращ дневен крем, детокс нощен флуид и оксигенираща маска и скраб. Специалното на тези продукти е, че съдържат северни морски водорасли и вода от ледниците на Швейцария, чиито свойства са да хидратират кожата в епидермиса, да я успокояват, оксидират и енергизират. През месец юни продуктите от серията се предлагат в специален промопакет, което е още една добра причина да ги пробвате.

2. Слънцезащита

Освен задължителната слънцезащита на плажа трябва да пазим ежедневно кожата си от вредните UV лъчи и в града. Лицето и шията ни са изложени постоянно на въздействието на слънчевите лъчи, което може да доведе до преждевременното им стареене. Задължително е дневният ни BB крем за лице да съдържа SPF и същевременно да овлажнява кожата. Точно такива са кремовете SO`BiO etic BB Cream в светъл или тъмен нюанс. Освен SPF 10 съдържат още магарешко мляко, сок от алое вера, масла от карите и от семената на нар, екстракт от овес, растителен глицерин и минерални пигменти или накратко – 99% натурални съставки. Благодарение на тях кремовете овлажняват кожата, озаряват тена и предпазват от въздействието на UV лъчите.

За най-взискателните дами марката предлага и втора серия ВВ кремове за перфектно покритие: SO`BiO etic BB Cream 5в1 със SPF 10. Освен че овлажняват и защитават кожата, те също така я регенерират, изравняват и озаряват тена. Предлагат се отново в два тона за светла и тъмна кожа.

3. Грижа за косата

През лятото не само кожата ни, но и косата ни усеща негативите от слънцето, топлината и морската вода, затова задължително трябва да се погрижим и за нея. Първата стъпка е изборът на шампоан и балсам, които да хидратират и възстановяват косъма. За щастие специалистите на френската козметика SO`BiO са се погрижили и за това и са създали и серия шампоани и балсами за коса с 99% натурални съставки. Разнообразието е голямо и можете да избирате продукти според своя тип коса и нейните нужди. А най-хубавото е, че разчитате отново само на най-ефективните овлажняващи и подхранващи природни съставки: магарешко мляко, арган, бадемово мляко, върбинка и лимон, етерично масло от ниаули и екстракт от гуарана.

След шампоана задължително трябва да нанесем балсам за коса. SO`BiO etic предлага два добри варианта: хидратиращ балсам с бадемово мляко и оризови протеини, подходящ за всеки тип коса, който хидратира косъма в дълбочина и помага за по-лесното разресване и оформяне на косата. Ефектите са трайно възвръщане на еластичността и блясъка по цялата дължина, а косата е омекотена и видимо по-гладка.

Вторият балсам с марка SO`BiO etic e възстановяващ със серамиди от арган и масло от карите, специално предназначен за нуждите на сухата и изтощена коса. Дълбоко подхранва и възстановява косъма като помага за по-лесното разресване и оформяне на косата. Незабавно и трайно възвръща еластичността и блясъка по цялата дължина, а косата е видимо подхранена и мека на допир.

4. Перфектна лична хигиена

Лятото е характерно и с по-силно потене и повече открити части от кожата, по които се лепят прах и други замърсявания, затова е ясно, че личната хигиена през този период от годината трябва да е на по-високо ниво. Според активността ни понякога се налага да взимаме душ по два и повече пъти на ден, затова трябва да избираме внимателно измивна козметика, която не само да отстранява ефективно замърсяването по кожата, но и да я овлажнява и подхранва, тъй като водата допълнително я дехидратира. В лабораториите на SO`BiO са разработили специална серия душ-кремове, за всеки тип кожа и коса, обогатени с натурални и органични съставки. Може да избирате между душ-крем с магарешко мляко, който хидратира и подхранва кожата и косата, душ-крем с бадемово мляко и мед, който успокоява раздразнената кожа на скалпа, душ-крем с масло от арган и флорална вода от портокалов цвят за лъскава и здрава коса и душ-крем с ванилия, алое вера и сладък бадем за лъскава и здрава коса.

Когато говорим за лична хигиена, няма как да не споменем, че качеството на дезодоранта е от огромно значение. На първо място трябва да изберем такъв, който не съдържа алуминиеви соли, синтетични аромати и оцветители, синтетични консерванти и др. вредни съставки, защото чувствителната кожа на подмишниците и без това е раздразнена от процедурите по обезкосмяване, а тези съставки допълнително могат да навредят. На второ място изборът ни трябва да падне върху продукт с предимно натурален състав. Такъв е SO`BiO дезодорантът за нормална кожа, който действа ефективно срещу изпотяването и отделянето на неприятна миризма чрез прах от бамбук, етерични масла от люта мента и сладка мента.

5. Натурална козметика

Препоръчително е да избягваме козметика, съдържаща вредни съставки, като силикони, нефтени деривати, синтетични аромати и оцветители, синтетични консерванти (парабени и феноксиетанол), петролни продукти, ГМО организми и т.н. Тези съставки се добавят в повечето козметични продукти с цел постигане на определена консистенция или удължаване на срока на годност, но има вече доста голям брой научни проучвания, които изследват негативното им въздействие върху здравето ни.

Най-добрият вариант е да използваме сертифицирана натурална козметика. Пример за такава козметика е френската марка SO`BiO, чиито продукти са с 98% натурални съставки и минимум 10% органични съставки. Всеки продукт на марката отговаря на изискванията за биологично производство на Ecocert и Cosmebio. Продуктите са без парабени, без силикони, без PEG, без наночастици, без химически филтри, без GMO и без парафини. Грижата за здравето, обаче, не спира само с преките консуматори на продуктите, но и има по-голям обхват. Продуктите не се тестват върху животни, използват се изцяло рециклируеми опаковки, а 1% от цената на всеки продукт марката дарява за екологични проекти. Така че, когато купувате натурална козметика вие се грижите не само за собственото си здраве, но и за здравето на други.

6. Специална грижа за чувствителната кожа

Всеки тип кожа изпитва в една или друга степен влиянието на климатичните промени през лятото и въздействието на околната среда, но чувствителната кожа е най-уязвима в това отношение. Затова, ако вашата кожа спада към този тип, знаете, че грижата за нея през лятото става особено трудна.

И тук отново натуралните съставки остават най-доброто решение. Сокът от алое вера, например, е сред най-ефективните природни съставки, които не само, че хидратират, но и успокояват чувствителната кожа. Той има свойството да образува защитен слой и така да предпазва кожата от въздействието на външните фактори. Освен това е богат на витамини А, В, С, Е и множество минерали и микроелементи, от които кожата има нужда.

Продукти с алое вера, специално предназначени за чувствителната кожа, са създадени в лабораториите на SO`BiO. Първият е защитен крем 5в1, който едновременно хидратира кожата, успокоява зачервяванията и предпазва от външни фактори. Вторият продукт е задължителната за всяка дама почистваща мицеларна вода, която в случая е предназначена освен да отстранява грима и да премахва замърсяванията, също така и да успокоява и защитава кожата.

7. Защита срещу комари

Досадните ухапвания от комари не само загрозяват нежната женска кожа, но и носят физически дискомфорт, затова предпочитаме да нанасяме защитни продукти винаги, когато посещаваме места, обитавани от тези насекоми. Натуралните масла са най-доброто и изпитано с времето средство за прогонване на комарите, затова се спряхме на SO`BiO Спрей против комари със 100% натурални съставки, 85% от които органични съставки и есенциални масла от лимон, здравец, евкалипт, лимонена трева, широколистна лавандула и мента.

Ако вече сте убедени, че сертифицираните натурални продукти са най-добрият избор за грижа за кожата и косата през лятото, имайте предвид и че всички продукти с марка SO`BiO се предлагат с 20% отстъпка през месец юни.

A повече и за другите продукти на марката, както и за актуални предложения и нови продукти, може да научите на фейсбук страницата на марката: SO'BiO étic.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама