Основните грешки, които допускате с косата си


Основните грешки, които допускате с косата си
Снимка: iStock/Guliver

Понякога, дори без да подозирате, правите някои генерални грешки, които изсушават косата. Трябва да се грижите много внимателно за нея и да сте запознати с всички нейни особености. Може би дори не сте предполагали, че неща, които сте свикнали да правите в ежедневието си, всъщност са довели до накъсването и падането й. Погрижете се много старателно за нея, защото според доста специалисти косата е 50% от красотата на една жена. Ето ги и основните грешки, които почти всяка жена допуска при поддръжката на косата си:

1. Постоянно миене на косата

Някои шампоани съдържат много химикали, които увреждат косата и я изсушават след всяко къпане. Мийте косата си през колкото се може повече време. Ако се налага, си купете сух шампоан, който ще ви помага да я поддържате в красив вид за по-дълго време.

2. Ежедневно третиране

Редуцирайте изправянето и сушенето на косата до минимум. Разнообразявайте с нови прически, които не изискват топлинна обработка. Също така, колкото и да е здрава, косата се нуждае от постоянно подхранване. Поне веднъж седмично си приготвяйте домашна маска за коса, която подсилва растежа и заздравява косъма в дълбочина.

3. Продължително ресане

Не решете прекалено дълго време косата си, защото постоянното дърпане на косъма води до изтъняване и накъсване на косата.

4. Без балсам

Много жени пропускат балсама, мислейки си, че той омазнява косите им и ги прави по-малко обемни, което всъщност не е така. Слагайте балсам само на краищата, за да не се омазни по-бързо косата ви в кoрените.

5. Стегнати високи кокчета

Когато вържете косата си прекалено стегнато, тя започва да се къса и спира да расте. Не си позволявайте да я връзвате така прекалено често, защото колкото и да е красива, тази прическа не е полезна за косата ви.

6. Не защитавате косата си през лятото

През лятото обикновено защитавате тялото си, а някога замисляли ли сте се, че вредните ултравиолетови лъчи засягат и косата ви. Купете си специален спрей или маска, за да предпазите косата си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама