Перфектен грим в 4 стъпки


Перфектен грим в 4 стъпки
Снимка: iStock/Guliver

Подчертавайки очите си, ще можете да съблазнявате само с поглед. Заложете на лек, почти невидим грим, който подчертава най-красивите ви черти и ви прави ослепителни. При нанасянето на грима трябва да бъдете внимателни и търпеливи, за да изглеждате сякаш току-що сте излезли от гримьорната. Това не е чак толкова трудно, ако изпълнявате тези стъпки:

1. Основа за грим и почистване

Внимателно почистете лицето си преди да започнете да нанасяте грим върху него. Винаги почиствайте лицето си преди лягане дори да не сте слагали грим в този ден, защото мръсният въздух го замърсява и запушва порите.

Не пропускайте основата за грим, особено ако ви чака тежък и дълъг ден. Тя ще задържи грима върху лицето ви през целия ден и няма да позволи на фон дьо тена да промени цвета си.

2. Изравнете тена на лицето

Нанесете фон дьо тен върху лицето, но внимавайте с цвета. Изберете точния за вас цвят. Той има за цел да прикрие несъвършенствата, да изравни тена и да направи кожата ви съвършено гладка. Изберете качествен продукт, който да прави лицето ви нежно и свежо, а не такъв, който тотално променя цвета на кожата ви. Не слагайте прекалено много продукт, защото така се натрупва в по-дълбоките линии по лицето ви и доста често се забелязва.

3. Веждите

Много е важно веждите ви да изглеждат добре поддържани. Не всички имаме перфектно оформени и гъсти вежди, затова доста често се нуждаем от малко помощ. Можете да ги подчертаете с молив или сенки. Те са основен завършващ елемент и подчертават погледа, затова трябва да им обърнете малко повече внимание. Подчертавайте ги бавно и внимателно, за да не са с различна форма.

4. Подчертаването на очите

За да бъде видът ви още по-съблазнителен, трябва да подчертаете и очите си. Можете да го направите с молив за очи, спирала или очна линия. Ако решите да използвате очна линия, я направете по-семпла, за да изглеждате по-естествено. Нанасянето на спирала е препоръчително, но не в прекалено големи количества. Опитайте се да не сплъстявате миглите си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама