По-красиви със сода за хляб


По-красиви със сода за хляб
Снимка: iStock/Guliver

Содата за хляб присъства в дома на всяка жена. Често я използваме в кулинарията, а също така при почистване. Но тя е прекрасно натурално средство и когато става въпрос за разкрасителния ни режим. Днес ви предлагаме да видите за какво може да я използвате.

Миене на ръце 

Понякога антибактериалният сапун не може да се справи с мазнината. Содата за хляб всъщност може да помогне да лесно да почистите ръцете си. Сложете малко сода в ръцете си, смесете с вода и търкайте, докато се премахне цялата мазнина.

Сух шампоан

Когато сте свършили сухия си шампоан, използвайте сода за хляб. Сипете малко върху корените си и масажирайте в скалпа, за да се попие излишната мазнина. При тъмна коса дори може да добавите 1 лъжица какао, за да избегнете възможните бели остатъци.

Натурален дезодорант

Ако търсите естествен начин да се справите с неприятното изпотяване под мишниците, може да използвате сода за хляб с малко вода. По желание може да добавите няколко капки етерични масла.

За избелване на зъби

Направете паста от сода за хляб и вода. Натуралният ексфолиант ще помогне да се отървете от петната от кафе, бяло вино и пушене. За да засилите ефекта, добавете и кислородна вода.

Избелване на ноктите

Продължителното използване на по-тъмни лакове може да доведе до пожълтяването на ноктите. За да се справите с този неприятен ефект, ги намажете със смес от сода за хляб и кислородна вода. Нанесете със стара четка за зъби, оставете да престои 3-5 минути, след което изплакнете.

За омекотяване на краката

Ако добавите сода за хляб във водата, която киснете краката си преди педикюр, това може да ви помогне да се справите със загрубялата кожа. Ако не сте успели да отстраните мъртвата кожа така, може да намажете краката директно със сода и малко вода.

За почистване на четките за грим

Най-вероятно използвате течен сапун и олио, за да почистите четките си за грим, но също така може да използвате сода за хляб. Просто ги потопете в топла вода, в която предварително сте разтворили няколко чаени лъжички сода. Това също така е ефективно при стари четки за зъби и четки за коса.

Успокояване на кожата

Содата за хляб помага при слънчево изгаряне и ухапване от насекомо. Просто смесете малко с топла вода и нанесете върху засегнатия участък.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама