С по-гладки крака това лято


С по-гладки крака това лято
Снимка: iStock/Guliver

През лятото краката ни често са на показ, заради което трябва винаги да са гладки. Със сигурност е неприятно постоянно да се епилирате, но тези съвети ще ви помогнат да го правите доста по-рядко, отколкото обикновено.

Ако се бръснете, винаги ексфолирайте

Ексфолирането спомага за изваждането на косъмчетата от фоликула и помага за това те да запазят цикъла си на растеж непроменен. Кожата ще остане гладка по-дълго, защото самобръсначката ще успее да достигне до малките косъмчета, които обикновено са скрити под пластовете мъртва кожа. Потърсете си продукти със салицилова киселина или плодови ензими за по-добри резултати.

С кола маска

Много дами предпочитат да използват кола маска, тъй като краката остават по-дълго време гладки. Важно е преди това добре да ексфолирате кожата, за да бъдат премахнати мъртвите клетки. Така кола маската по-лесно ще залепне за косъма и ще се издърпа от корена по-безболезнено и ефикасно. За да притъпите болката, може предварително да охладите с кубче лед.

С натурален метод

Един природен метод, който да пробвате, за да намалите космите по краката си. Пригответе смес от захар, лимон и мед, след което поставете в микровълновата печка за 2-3 минути на най-високата температура и после нанесете тънък слой върху краката си.

Внимавайте с какво се храните

Това, което ядете, също може да повлияе на вашето окосмяване. Намалете консумацията на рафинирани въглехидрати и се постарайте да приемате повече храни, които съдържат витамин B6. Добавете повече риба и пиле към хранителния си режим. Вегетарианците могат да опитат, като увеличат консумацията на банани, зеле, броколи и моркови.

С фотоепилация

Друг ефективен и дълготраен метод е използването на фотоепилация. Важно за него е да се знае, че се използва импулсна светлина, която достига до основата на косъма (фоликула) и го разрушава. Светлинните импулси се поглъщат от меланина и се превръщат в топлинни, които нагряват и разрушават корена на косъма, без да нараняват повърхността на кожата. Преди процедура космите не трябва да бъдат махани чрез кола маска или пинсета поне 2 седмици, а косъмът трябва да е с дължина между 1 и 3 мм. Правят се няколко процедури, след което поддържащи 2-3 пъти годишно.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама