С тези 16 трика устните ви ще станат неустоими


С тези 16 трика устните ви ще станат неустоими
Снимка: iStock/Guliver

Ако искате да направите устните си да изглеждат здрави и съблазнителни с минимални разходи, тези трикове със сигурност ще са ви от полза.

1. Балсамът за устни, когато го нанесете преди червилото или гланца, служи като прекрасна основа. Също така много омекотява устните.

2. Ако се притеснявате, че цветът на червилото ви е прекалено ярък, първо нанесете само един тънък слой. После с много внимателни движения разнесете по повърхността на устните.

3. За да направите така, че устните ви да изглеждат по-плътни, нанесете два слоя червило – първо по-тъмно по цялата повърхност, а после по-светъл цвят само в средата на устните. Сега съберете устни и размажете внимателно.

4. Искате ли мат ефект върху устните си? Нанесете тънък слой пудра върху червилото и останете така за минута. След това отстранете излишъка.

5. Нямали ли сте червило под ръка в извънредна ситуация? Смесете малко вазелин със сенки за очи и нанесете върху устните си с пръсти.

6. За да се уверите, че няма да допуснете грешка при използването на молив за устни, си купете и червилото, с което са в комплект, за да сте сигурни, че цветовете съвпадат.

7. Очертаването на устните ви ще бъде по-лесно, ако притъпите върха на молива със салфетка или тампон за грим.

8. Няколкото различни цвята моливи за устни, от които ви е омръзнало, могат да създадат изцяло нов нюанс, когато се смесят заедно и се нанесат върху устните.

9. Използвайте техниката "омбре", като направите ъглите и ръбовете на устните си по-тъмни от центъра им. Преходът от светлите към тъмните нюанси трябва да бъде много мек.

10. Можете да направите тънките устни да изглеждат по-плътни, като сложите гланц за устни само в средата им.

11. Гланцът за устни няма да се размаже или нацапа нещо, ако нанесете тънък слой пудра върху него. След това попийте леко със салфетка.

12. Нанесете малко хайлайтър в центъра на устните си, за да получите "естествен блясък" върху тях.

13. Очертайте леко устните си над естествения им ръб, използвайки молив за устни, и попълнете с червило. Така наистина ще ги подчертаете.

14. Освен ако не се изисква от цялостния ви стил, избягвайте да използвате тъмни нюанси червило. Обикновено те карат устните да изглеждат по-малки.

15. За да направите устните си деликатни и меки, редовно ги масажирайте внимателно с четка за зъби.

16. Когато използвате ярко червило или гланц за устни, обърнете внимание на посоката, в която нанасяте – трябва да го правите от центъра към ъглите. Това ще помогне на устните ви да изглеждат по-лъскави и плътни.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама