Съвети за грима в офиса


Съвети за грима в офиса
Снимка: iStock/Guliver

На работа жените, които обичат модата и красотата, се сблъскват с предизвикателството да изразяват своята индивидуалност (и любов към грима) и в същото време да изглеждат професионално и изискано. Точно както дрехите, които носите в офиса, така и вашите бюти решения могат драстично да повлияят на отношението на колегите ви към вас.

Всъщност тъжната истина е, че вашият външен вид може да направи визията ви по-малко компетентна. Наскоро беше потвърдено в изследване, че жените, които не носят грим, изкарват по-малко пари, отколкото тези, които го правят.

И тъй като искаме да изглеждате както прекрасно, така и професионално в офиса, трябва да избягвате следните неща по отношение на грима си.

1. Не търсите най-доброто осветление в офиса

Ако се гримирате в офиса, това е много важно. Ако има флуоресцентни крушки, те могат да ви накарат да изглеждате бледи. Най-добре е да търсите естествена светлина, тъй като това ще предотврати прекаляването с фон дьо тена и ружа.

2. Използване на прекалено много блясък

Трябва да си забраните да използвате блестящ грим, тъй като той не е подходящ за офиса, а за вечерно излизане. Все пак може да заложите на пудра с малки блестящи частици.

3. Не носите ярко червило за презентация

Може и да не носите ярко червило на работа, но трябва да имате предвид, че то е добър избор, когато имате презентация и искате да приковете вниманието към себе си и това, което казвате.

4. Прекалено често проверявате грима си

Освен ако не сте бюти редактор, шефът ви няма да оцени, ако често проверявате как изглеждате, вместо да си вършите работата. Ако все пак искате винаги да сте безупречна, може да коригирате грима си в тоалетната, а не пред колегите си.

5. Гланц за устни

Обичаме гланцовете за устни, тъй като визуално правят устните ни по-пищни, но те не са подходящи за офиса. Могат също така да изглеждат прекалено младежки или твърде небрежно, затова заложете на матово червило или такова с кремобразна текстура.

6. Агресивно контуриране

Всички знаем, че контурирането е супер популярно, но бъдете сигурни, че не прекалявате с него. Най-добре е да го правите с продукт, който е един или два нюанса по-тъмен от естествения цвят на кожата ви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама