Съвети за красота от топ моделите


Съвети за красота от топ моделите
Снимка: Getty Images/Guliver

Повечето от нас се възхищават на красотата и очарованието на топ моделите, позиращи в модните списания. Въпреки това, трябва да знаете, че те са като всички нас, но просто отделят повече време да се грижат за външния си вид.

Оказва се, че те често се доверяват на домашни рецепти, с които да възстановят състоянието на кожата и косата си след множеството ревюта и фотосесии.

Предлагаме ви няколко съвета от техните бюти режими.

Джиджи Хадид

"Майка ми винаги ме е учела да слагам паста за зъби върху пъпките, за да ги изсуша през нощта. Затова винаги, когато ми излезе пъпка по лицето, просто я намазвам с паста за зъби. Не правя нищо по-специално."

"Моят съвет към жените е да ядат чисто и да тренират, за да останат във форма, но и да хапват от време на време по бургер, за да останат нормални."

Миранда Кер

Известният модел разкри преди време, че четкането на тялото е основна част от бюти режима й. За тази цел тя използва суха четка с естествен косъм. Кер препоръчва да започнете да четкате от краката нагоре по цялото тяло до гърдите, след което всяка ръка - от пръстите до раменете. Масажът ще направи кожата ви по-мека, ще се отървете от мъртвите клетки и ще подобрите циркулацията на кръвта и лимфата, което ще предотврати появата на целулит.

Миранда също така редовно използва етерично масло от шипка, тъй като е богато на витамини и антиоксиданти, а също така забавя стареенето на кожата. Кер си маже тялото с него всяка вечер, за да стане кожата й блестяща и мека.

Адриана Лима

Както много жени, супермоделът от време на време се бори с появата на пъпки по лицето й. Но тя е намерила ефикасен метод да се справи с тях - с помощта на етерично масло от чаено дърво. Лима нежно маже засегнатите части с него по 2 пъти на ден, докато пъпката не изчезне.

Ирина Шейк

Руският модел използва натурално кокосово масло за цялото си тял. То освежава лицето, перфектно овлажнява кожата и защитава от инфекции.

Всяка сутрин Ирина си взима студен душ, маже си лицето с кубчета лед и използва маски с краставица. "Научих този трик от майка ми, която е нямала пари за скъпи козметични продукти, затова се е справяла с подръчни средства."

Жизел Бюндхен

Любимият козметичен продукт на бразилката е студено пресован зехтин. Смесвайки го с груба морска сол, тя прави скраб за тяло, с който постига мека и блестяща кожа. Освен това с него се отстраняват токсините от тялото и се намалява целулитът.

Каролина Куркова

Каролина почиства грима си с кокосово масло, тъй като не изсушава кожата, а хидратира в дълбочина. Олиото е пълно с амино киселини и има анти-възпалителни свойства.

В едно свое интервю Куркова разкри, че има мазна кожа, затова използва обикновен лимон, за да я поддържа. Тя си прави тоник, смесвайки сока от 1 лимон с вода в съотношение 1:1.

Наоми Кембъл

Тя е един от най-известните модели в света. Наоми е голям фен на скраба за тяло от кафе, който помага при целулит. Кембъл съветва винаги да го използвате дори да нямате портокалова кожа. Този скраб има чудотворен ефект и ще ви помогне да получите гладка и мека кожа. Трябва да отбележим, че голямото количество кофеин в зърната ще направи кожата ви по-еластична и безупречна.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама