Така изглежда идеалното тяло според жените и мъжете


Така изглежда идеалното тяло според жените и мъжете
Снимка: iStock/Guliver

Модната къща за бельо "Блубела" направи проучване, с което да установи как изглежда идеалното тяло в очите на мъжете и жените. За целта от английската компания са дали на мъже и жени да пресъздадат възгледите си за перфектното женско и мъжко тяло чрез комбинация от телесни части на известни личности.

Така е било установено, че в очите на жените перфектната женска външност се състои от косата на Кейт Мидълтън, лицето на Кара Делевин, бюста на Дженифър Анистън, извяният корем на Гуинет Поутроу, дупето на Ема Уотсън и краката на Ел Макферсън.

Мъжете участници в проучването обаче имат друга идея за съвършенство, включващо косата на Скарлет Йохансон (когато тя е стигала до брадичката й - бел.авт), лицето на Меган Фокс, пищинят бюст на Ким Карджашиян, коремът на Мишел Кийгън, дупето на Кели Брук и дългите крака на Роузи Хънтингтън-Уайтли.

По отношение на мъжкото тяло възгледите на мъжете и жените отново се разминават.

За жените идеалния мъж има буйните къдрави коси на Хари Стайл, лицето на Джейми Дорнан, торсът на Дейвид Ганди, бицепсите на Брад Пит и краката на Дейвид Бекъм.

Мъжете пък смятат за най-красив мъжкият индивид, който има косата на Брад Пит, лицето на Дейвид Бекъм, торсът на Раян Гослинг, големите бицепси на Хю Джакман и краката на Франк Лемпард.

Въз основа на резултатите "Блубела" е стигнала до заключението, че според жените идеалната женска фигура трябва да е слаба, докато мъжете демонстрират афинитет към дами с по-пищни форми. По отношение на мъжкото телосложение двата пола отново се разминават в очакванията си - жените смятат за привлекателни мъжете с изразена, но не прекалено развита мускулатура, докато силният пол възприема като идеал мъжаги с големи мускули (особено в горната част на тялото).

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама