Този чай ще накара кожата ви да сияе


Този чай ще накара кожата ви да сияе
Снимка: iStock/Guliver

Постоянно търсим тайната на перфектната кожа. Тя отразява нашето здраве, затова добрата диета, тренировките и пиенето на достатъчно вода могат да направят чудеса за кожата ви. Освен това, редовното пиене на чая оолонг ще накара лицето ви да придобие хубав блясък.

Този полуферментирал чай произлиза от Китай и е комбинация между зелен и черен. Има невероятни ползи за здравето и красотата ни - от подобряване на състоянието на кожата ни до помощ при слънчеви изгаряния и тъмни кръгове под очите.

Вместо да давате купища пари за серуми, може да пиете по няколко чаши чай оолонг на ден (препоръчително е 3). Според едно японско проучване тази напитка има способността да помага при кожни проблеми, сред които екзема и бледост.

Чаят не само подобрява тена на лицето ви, но също така прави кожата по-еластична и блестяща. 

Оолонг е прекрасен избор, когато имате нужда от детоксикация и да се отървете от токсините и свободните радикали. Спомага за забавяне на признаците на стареене като бръчки и тъмни петна.

Най-добрият начин да го приготвите е в кана: определеното количество чай се залива с кипяща вода, която се излива веднага, мокрият чай се оставя в каната. След това тя се пълни с вряла вода и чаят се оставя да се запари от 2-4 минути. Накрая прецеждате и пиете още топъл.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама