Трикове, с които да стимулирате растежа на косата


Трикове, с които да стимулирате растежа на косата
Снимка: iStock/Guliver

Ако сте от дамите, които трудно се разделят дори с връхчетата на косата си, ще ви споделим няколко прости и много ефикасни трикчета, чрез които ще я накарате да расте много по-бързо от обикновено.

1. Забравете за шампоана

Може би не сте го правили, но ще трябва да спрете да миете косата си с шампоан за известно време или поне да го правите по-рядко. Освен замърсяванията, шампоаните премахват важни естествени масла от косата ви. Възможно е да не изглежда достатъчно добре след измиване без шампоан, но е много полезно за косъма. След като отмиете балсама, изплакнете с хладка вода.

2. Подстригвайте я достатъчно често 

Препоръчително е да посещавате фризьора си веднъж на 3 седмици. По този начин ще поддържате вида на косата си перфектен. Няма нужда да чакате по-дълго време, защото косъмът започва да цъфти значително повече. Ако 3 седмици ви се струват прекалено кратък период, старайте се да се подстригвате поне веднъж на 45 дни. И не забравяйте - косата е по-красива, когато е здрава.

3. Забравете за опашките и кокчетата

Започнете да носите косата си спусната. Стегнатите кокчета и опашки опъват косъма и той се къса. Има много други красиви прически, които са по-щадящи. Ако все пак не можете да се разделите с тях, сменяйте мястото, на което се намира опашката или кокчето. По този начин ще намалите косопада и болката в корените.

ПРИЧИНИТЕ ЗА КОСОПАД ПРИ ЖЕНИТЕ

4. Хранете се здравословно 

Убедете се, че приемате достатъчно количество мазнини и протеини, които са изключително важни за здравето на косата ви. Включете в менюто си ядки, зеленчуци, авокадо и млечни продукти. Забравете за чипсовете и преработените храни. Заменете ги с по-здравословни такива и ще видите как това веднага ще се отрази на косата ви.

ХРАНИ ЗА ПО-БЪРЗ РАСТЕЖ НА КОСАТА

5. Домашна маска 

Препоръчваме ви поне веднъж седмично да нанасяте домашна маска върху косата си. Можете да добавите различни хранителни продукти и масла в нея - жълтък, кисело мляко, лимон, зехтин, арганово масло, кокосово масло и т.н.

6. Забравете за памучните материи

Препоръчваме ви да не използвате памучни калъфки за възглавница. Търкайки косата си във възглавница от памучна материя, косата се накъсва. По-подходящо е да използвате материи като сатен или коприна. Обикновените хавлии също могат да предизвикат много голямо разрошване, което нарушава функционирането на кутикула на косъма и създава разкъсване. По-добре подсушавайте косата си със стара памучна тениска.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама