Ползи от редовния масаж на лице


Ползи от редовния масаж на лице
Снимка: iStock

Масажът на лицето е доказан начин за подобряване на здравето и красотата на кожата. Това е техника, при която чрез стимулиране на мускулите и тъканите на лицето, подобрявате кръвообращението и постигате редица ползи за кожата си, а тя от своя страна има сияен и здравословен вид.

Намалява признаците на стареене

Фини линии, бръчки и тъмни петна, това са само част от признаците на стареене. Масажът на лицето може да въздейства положително върху всички тях, като едновременно с това придава на кожата ви здрав и свеж вид. Засилването на кръвообращението, спомага производството на повече колаген, градивния елемент на кожата. Колагенът придава на кожата ви сила и еластичност. Аминокиселините в колагена от своя страна помагат за минимизиране на появата на тъмни петна и белези от акне. Повече колаген означава по-добра кожа. Наред с това се засилва и притока на кислород към кожата, участващ във всички метаболитни процеси!

5 НАЧИНА ДА СЕ СПРАВИТЕ С ПОДПУХНАЛОТО ЛИЦЕ

Изхвърляне на токсините

Фактори като замърсяване на околната среда, неправилни диета и начин на живот причиняват натрупване на токсини в организма и респективно в кожата. Свръх натрупването на токсини придава сивкав и уморен вид и може значително да влоши състоянието на кожата ви. Масажът на лицето не само подобрява кръвообращението, но и стимулира лимфния дренаж. Лимфната система на тялото служи като филтър срещу токсините. Масажирането на лицето е прост и ефективен начин за "изтласкване" на токсините по лимфните пътища.

Придава сияен вид на кожата

Кой не иска кожата му да изглежда „будна“ и еластична? Масажът има способността да насърчава притока на кръв. Подобреното кръвообращение и детоксикацията оживяват уморената кожа и могат да придадат на кожата ви здравословен блясък.

При белези

Избледняване на белезите от акне. В зависимост от тежестта им, се наблюдава значително подобрение при леки до умерено тежки белези. Ранните белези могат да се повлияят най-силно и да заздравеят, поради засиленото кръвообращение, вследствие масажа на лицето.

С ТЕЗИ МАСКИ ЗА ЛИЦЕ ЩЕ ИМАТЕ ЧИСТА И КРАСИВА КОЖА

При подпухналост

Това често се дължи на задържане на вода, което може да възникне поради ред причини, като недостатъчен прием на вода, прекалена консумация на сол или когато сте в менструалния си цикъл. Една от функциите на лимфната тъкан е да отстранява излишните течности от телесните тъкани. Масажът на лицето изтласква излишната течност от лицето ви към лимфните възли на шията.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама