"+ 7 HOURS" - модна инсталация, вдъхновена от Япония


"+ 7 HOURS" - модна инсталация, вдъхновена от Япония
Снимка: ПР

Тази неделя стартира един от най-големите културни фестивали в България – Дни на японската култура 2019. В продължение на 3 месеца българите ще имат уникалната възможност да се докоснат до японските традиции и дух чрез поредица от вълнуващи мероприятия в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Велико Търново.

Традиционно, Дни на японската култура в България се организират от Посолството на Япония в България със съдействието на Клуба "Приятели на Япония в България – Нихон Томоно Кай". По повод 30-годишния юбилей организаторите са подготвили пъстра програма от 20 събития в периода от 1 септември до 6 декември 2019 г.

Първото мероприятие от програмата е вдъхновяваща изложба "+ 7 HOURS", която ще се състои на 1 септември в Пловдив, като събитието е с вход свободен.


"+ 7 HOURS" e уникален проект на концептуалната дизайнерска платформа "Иван Асен 22". Изложбата цели да представи преплитането на японската и българската култура през визуалния език на съвременния моден дизайн. Тя ще бъде открита на 1 септември в 19:00 ч. в СКЛАД – Пловдив, ул. "Екзарх Йосиф" 16, ет. 3, и ще продължи до 18 септември.

Вдъхновен от явления в съвременния урбанистичен живот и лайфстайл на България и Япония, проектът "+ 7 HOURS" ще покаже дрехата като основно изразно средство и художествен обект, носещ свое собствено послание. Крайният резултат, който ще видят гостите, е изложба-пространствена модна инсталация, включваща атрактивни, концептуални облекла-обекти, разработени от девет български модни дизайнери и четирима японски студенти по моден дизайн. Посетителите ще могат да се насладят и на уникален моден филм с участието на актрисата Ирмена Чичикова, съвместна продукция на български и японски артисти.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама