H&M прави дрехи от рибарски мрежи и рециклирано сребро


 H&M  прави дрехи от рибарски мрежи и рециклирано сребро
Снимка: H&M

Колекцията H&M Conscious Exclusive 2018 г. отдава почит на Движението за изкуства и занаяти в Швеция и представя новите устойчиви материали – ECONYL, който представлява 100% регенерирано влакно от рибарски мрежи и други найлонови отпадъци, както и рециклирано сребро.

Тази година колекцията ще се появи на 19 април в избрани магазини на H&M в цял свят, както и онлайн на hm.com.

Това е седмата поредна Conscious Exclusive колекция, създадена от дизайн екипа на H&M, представяща висококачествени модели, които отбелязват настъпването на новия сезон и демонстрират нарастващите възможности за устойчива мода с акцент върху развитието и иновациите.

Освен TENCEL, рециклиран полиестер и органичен лен, H&M въвежда в колекцията и съвсем новия ECONYL, както и рециклирано сребро.

Специално за колекцията, нишките ECONYL са деликатно изтъкани в прозрачна материя с ефектна бродерия от дантела, от която е изработена на великолепната сватбена рокля, както и романтичната минирокля с дълги ръкави от тъмна сиво-синя дантела.

Същевременно рециклираното сребро се появява в нежни бижута, вдъхновени от дома на артистите Карин и Карл Ларсон. 

Колекцията H&M Conscious Exclusive 2018 черпи вдъхновение от креативния дом на шведските художници от 19-ти и началото на 20-ти век Карин и Карл Ларсон.

Рекламната кампания е заснета от фотографа Микаел Янсон, а в нея участие взима Кристи Търлингтън Бърнс – световноизвестният модел и основател на организацията за здраве на майките "Every Mother Counts".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама