5 причини да изберем шопинг терапия


5 причини да изберем шопинг терапия
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ако не се чувствате добре, депресирано ви е, страдате от лошо настроение, не, вие нямате нужда от терапия или поне не такава предписана от лекар.

Има една дума, която моментално може да подобри настроението на всяка жена и да я излекува. Разбира се, това е думата "шопинг”.

Едно от любимите занимания на жените е да обикалят магазините и да харчат пари за нови дрехи, обувки, чанти и всякакви аксесоари.

В това няма нищо лошо, като изключим, че след един страхотен шопинг бюджетът ни рязко ще намалее, но пък удоволствието от това, че сме напазарили е несравнимо.

Шопингът всъщност е полезен, уверяват специалистите. Те съветват да го правим по-често, при всяка възможност. Така ще бъдем по-щастливи и ще се отървем от депресии и лоши състояния.

Шопинг терапията дори е лечебна и затова се препоръчва и предпочита пред рецептите изписани от лекар. И ето защо:

Когато изглеждате добре, вие се чувствате добре

Пръскането на пари за глупости (както го определят мъжете) всъщност може да ви накара да се почувствате много по-добре. За миг главоболието, притеснението или депресията ще изчезнат.

Независимо с какво подновите гардероба си – рокля, някоя модерна блузка или дори чифт чорапи, вие ще се чувствате като нова.

Когато вярвате, че изглеждате страхотно в тоалета си, който току-що сте си купили, емоциите ще последват примера. Бързо ще се излекувате от всичко, което ви мъчи.

Шопингът е като празник

След дълъг и тежък работен ден, какво по-хубаво от това да посетите няколко магазина и да си напазарувате.

Нямате нужда от нова дреха? Това не ви пречи да си купите някое ново колие или пък кокетна шапка. Вие го заслужавате!

Изтърпели сте тежкия ден, свършили сте толкова много работа – време е за отпускане и купон. А какъв по-добър начин от разходка по магазините? Давайте, вие сте на ход!

Купуването на нещо ново, означава преход, промяна

За да се подготвим за нови преживявания, ние трябва да си купим необходимите неща.

Ако сте си намерили нова работа или пък имате среща с онзи симпатичен младеж, който сте си харесали от известно време, няма как да се подготвите за това. Трябва ви нов тоалет, бижута, аксесоари, дори и бельо (все пак трябва да сет подготвени за всичко). 

Чрез вашите покупки вие психически се подготвяте за това, което ви предстои. Ето защо шопингът е толкова важен!

Пазаруването помага – научно доказано е!

Изследователи от университета на Мичиган са установили, че когато пазаруваме и си избираме нови неща, пълнейки количката, докато вече няма място, наистина ни кара да забравим са неприятните неща и да се почувстваме много по-добре.

Това е страхотна новина за шопинг маниаците! Щом са го учените са го доказали, няма да го оспорваме, нали?!

Пазаруването отвлича вниманието ви от проблемите

Чувствате се гадно – шопингът ще облекчи болката ви. Това сигурно ви звучи като реклама на хапчета, но повярвайте ни – пазаруването наистина лекува, понякога много по-добре от изписаните от доктора лекарства.

Часовете, прекаране в магазините, могат да отвлекат вниманието ви от проблемите и тревогите.

Така че, когато ви скъсат на изпит, изнервят ви на работа, скъсате с гаджето ви или нещо подобно, не си поръчвайте една водка с утеха, а грабвайте портфейла и бързо към магазините!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама