6 неща, които ти пречат да имаш бебе


6 неща, които ти пречат да имаш бебе
Снимка: iStock/Guliver

Всички знаем основните причини, които правят едно зачеване трудно. Но има и такива, които също оказват влияние, просто не спадат към най-разпространените. Ето и кои са те:

1. Не можете да изчислявате правилно овулацията си

Това не е срамно, просто е липса на правилна информация. За щастие вече има приложения (като "Моят календар"), които ни помагат в изчисляването. Трябва само да си го свалите на телефона и да  попълвате редовно датите си. Иначе по стария метод е... процесът настъпва 14 дни преди края на цикъла. Продължителността на процеса трае 1 – 2 дни, а освободената яйцеклетка може да живее само от 12 до 24 часа.

2. Партньорът ви е стресиран...

... както и вие. Стресът намалява качеството на сперматозоидите, а при жените пък стресът влияе на редовността на цикъла. За това без да искате можете да изместите овулацията си с ден или два, които да се окажат решаващи.

3. Индексът на подкожните ви мазнини е нисък

Прекалено нисък! Това може да се окаже сериозен проблем, който да обърква целия ви организъм, в частност - възможността ви да заченете. Консултирайте се с диетолог и след това с гинеколог, за да решите проблема си и да започнете здравословна диета, с която да натрупате мазнини.

4. Тренирате прекалено често

Дамите, които са запалени по фитнеса и тренират усилено, може да си навредят. Няма организъм, който да може да издържи на прекаленото натоварване и в същото време да функционира нормално.

5. Консумирате прекалено много трансмазнинию

Трансмазнини (или транс мастни киселини) са създадени чрез промишлен процес. Другото име на трансмазнините е "частично хидрогенирани масла". Те се съдържат в тестените закуски, солетите, чипса, шоколада, пуканките и пр. Намалете приема, за да увеличите шанса си за забременяване.

6. Избирате грешните пози

Има двойки, които обичат по-нестандартните пози, които невинаги са отпимални за зачеване. Спрете се на по-традиционни, които дават по-голям шанс за зачеване.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Зодии


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама