Автентични облекла на Коко Шанел ще красят филм


Автентични облекла на Коко Шанел ще красят филм

Автентични облекла на Коко Шанел спомагат за постигането на светската атмосфера от първата половина на ХХ век в новия филм на Уди Алън.

“Café Society” откри кинофестивала в Кан по-рано този месец, а в средата на юли ще излезе на големите екранипо света. Действието в лентата се развива в бляскавия Холивуд през 30-те години на миналия век. За да бъдат предаден стилът и модата през този период, дизайнерката на костюмите Сузи Бензинджер се вдъхновява от архивите на легендарната Габриел „Коко” Шанел.

„Нямаше как да направя дизайна на този филм, без да се обърна към Шанел. През 20-ти век, Шанел е олицетворение на стил, лукс и блясък… Това е жизненоважна част от историята”, заяви Бензинджер, цитирана от модното издание „Л’офисиел”.

Така освен целия гардероб на двете женски главни роли, поети от Кирстен Стюърт и Блейк Лайвли, на „Шанел” е възложено да пресъздаде две рокли от периода. От друга страна, класическият дизайн на сегашните колекции на марката играе основна роля в добавянето на блясък към цялостната картина, включително чрез аксесоари като огърлици, брошки, пръстени и обеци.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама