Бляскава селекция на Sofia Fashion Week 2018


Бляскава селекция на Sofia Fashion Week 2018
Снимка: Костадин Кръстев – Коко

Sofia Fashion Week SS 2018 ще се състои от 27 до 30 март и традиционно ще се проведе в зала ЕФЕ на хотел "Маринела".

Шестото издание на седмицата на модата в София ще премине в четири тематични вечери с участието на общо 36 модни бранда. Събитието ще предложи на почитателите на модата много блясък, стил и красота.

Мария Бонева, съорганизатор на събитието,  акцентира вчера на пресконференция върху връзката между модата и развлечението, което е силно застъпено в настоящото издание. Тя съобщи, че Весела Бонева и Светлин Къслев, които ще пеят на откриването първата вечер, специално за Sofia Fashion Week SS 2018 са написали парчето "Supper Model", а клипът за него ще се снима в четирите дни в реално време.

Сред изпълнителите, които ще се изявят на сцената, са също: Venzy, Pavell & Venci Venc', Балет Megami и Acrobatic Show Megami.

Декорът на залата ще бъде доста впечатляващ и ще включва бели калии, огледала и кристални полилеи. Мария Бонева обяви още, че всеки ден от 16:00 до 18:00 часа ще има работен брънч, по време на който желаещите ще могат да се запознаят с дизайнерите от съответната вечер и анонсира тематичните афтърпартита.

Калина Паскалева представи проекта "Добротворчество", част от събитието, който се реализира съвместно с Професионална гимназия по фризьорство и козметика "Княгиня Евдокия", гр. София. Проектът се осъществява от 30 доброволци, членове на ученическия съвет и от клубовете по фризьорство и козметика в училището, всички на възраст от 14 до 18 години. Стилът и красотата са мотото на училището, затова учениците изработват от рециклирана хартия красиви бижута, костюми, аксесоари, маски, цветя и картички. В първата вечер на 27-ми март четири деца от училището ще представят свои проекти – един от тях беше показан и на пресконференцията от Далия Миланова, ученичка от гимназията.

Евгения Живкова представи два тоалета на модна къща "Жени стил" от колекция пролет-лято 2018 г. – костюм от букле, коприна и памук с разкроено сако и рокля от копринена тафта с флорални мотиви. Дизайнерката ще открие като специален гост първата вечер на 27 март (вторник), която е посветена на представяне на български марки и дизайнери. Тогава на модния подиум ще бъдат показани също колекции на: Djofra Fashion, 29Desires, IMANE, Papena, Fashion House Elena Hristova, Viggo Boutique, Biliana Yotovska Label, Wolf walley, N Style и KWIAT.

Дизайнерът Христо Чучев показа специално за медиите две сватбени рокли от най-новата си колекция, в която залага на светлите тонове на синьо, лилаво, розово, праскова, както и на актуалния цвят вишна. Той използва нетипични за България дантели, а силуетите са предимно в класическата А линия с издължени шлейфове. Христо Чучев ще открие модните дефилета втората вечер на 28 март (сряда), когато ще бъдат представени Haute Couture колекции на български марки и дизайнери: Berna Moda, Princess Fashion Studio, Be Queen Fashion House, Aggressor, Stoyan Radichev, Banderol, Blink.

Анелия Петкова предстви аутфит от колекция пролет-лято 2018 на Roccobarocco – сет пола от естествена коприна с актуалните прозрачни акценти и двулицево яке, при което метализираният ефект е постигнат с една от най-модерните техники на изработка. Модният бранд ще открие третата вечер на 29 март (четвъртък), посветена на гост дизайнери и световни марки. Гости на Sofia Fashion Week SS 2018 със свои колекции ще бъдат също: Bridal Fashion, Carducci, Cesare Paciotti, Bapa Kids, ALL U Re, Nina Naustdal, Narcos, Inside Us, Spenglish. По време на пресконференцията Анелия Петкова представи също рокля на Bridal Fashion, изработена от венецианска дантела със силно изрязан гол гръб и ръчно декорирана с пера от Марабу. Третата вечер специално за ревюто на Cesare Paciotti от Италия ще пристигнат Марко Калчинаро - генерален директор на Cesare Paciotti и Урсула Чекони – мениджър продажби.

Седмицата на модата ще бъде закрита с гала вечер на 30 март (петък), когато на сцената ще бъдат представени ексклузивни ревюта. Модните дефилета ще открие Иван Донев – дизайнер на годината, който спечели "Златна игла 2018" преди броени дни. По време на пресконференцията той представи моделът MIA (Museum of Islamic Art) от неговата емблематична колекция "Мост между културите", вдъхновена от интериорната архитектура на Музея на ислямското изкуство в Доха, Катар. Последната вечер гостите на събитието ще видят Christian of Roma Hair Show, а ексклузивните ревюта включват колекции на: Sofia Sposa Milano, Evgeniya Borisova Haute Couture и Fashion Gallery Esil Duran.

Специално за предстоящото издание на Sofia Fashion Week ще пристигнат най-известните румънски блогърки Алина и Диана или Fabulous Мuses. Водещи на всяка от четирите вечери ще бъдат Боряна Баташова и Теодор Тодоров. Красивите момичета на Visages Model Group и Inter Models ще дефилират на модния подиум с най-новите колекции, подбрани за Sofia Fashion Week SS 2018. Официалната фотосесия на лицата на седмицата на модата – Деси Кейт Катеринова и Георги Йовчев – е дело на креативния моден фотограф Костадин Кръстев-Коко, също носител на приза "Златна игла".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама