Индонезийската дизайнерка Геа Пангабеан представя колекция на Sofia Fashion Week


Индонезийската дизайнерка Геа Пангабеан представя колекция на Sofia Fashion Week
Снимка: ПР

Тази година българските любители на модата ще могат да се насладят на таланта на Геа Пангабеан по време на Sofia Fashion Week.

Всеки път, когато се споменава индонезийската мода, името на Геа веднага идва на ум. Работейки неуморно почти четиридесет години, Геа е създала стотици колекции, чиито характерен стил и външен вид не могат лесно да бъдат възпроизведени от никого.

Пътят на Геа в модата и нейното издигане до международната слава се дължи на неограничената ѝ любов към богатите текстилни традиции на Индонезия и убеждението, че те могат да бъдат част от бързо променящия се съвременен живот чрез стилно скроени дрехи.

Талантът на Гея е от решаващо значение за развитието на индонезийската творческа индустрия през 21-ви век и по-специално за развитието на модата като пълноправен сектор. Тя е превърнала древните традиции на индонезийския текстил в достъпнo и международно разпознаваемо съвременно облекло. Геа също е направила индонезийския моден дизайн известен на международния моден подиум, представяйки колекциите си в Париж, Кан, Маракеш, Куала Лумпур, Лондон и Милано.

Още четири имена на дизайнери от световната модна сцена ще покажат своите колекции на седмото издание на престижния моден форум. Македонката Елена Лука, която се отличава с авангарден и артистичен подход към модния дизайн, с разпознаваем дизайн, изкуство и изисканост ще представи своята есенно-зимна колекция пред българската публика. Участие ще вземат и две дизайнерки от Черна Гора. Елена Роганович Джурич, която е родена в Черна Гора, но развива кариерата си основно в Истанбул и Весна Кривокапич, чиято колекция е вдъхновена от етно елементите на традиционните носии на Черна гора. Ще можем да се насладим и на тоалетите на Нина Наустдал, която е родена в Осло, но стартира своята марка във Великобритания. Тя има страст към културата и обожава да създава рокли, които са деликатни, специални и уникални. Философията на живота ѝ е базирана около предпоставката "Нормалното е скучно" и е рефлектирано върху дизайна ѝ .

Акцентът на вечерта на световните марки и дизайнери ще бъде организирана на шоурум коктейл в зала Витоша на хотел Маринела. Гостите и зрителите на събитието ще могат да закупят някой от показваните тоалети на вечерта и да пият шампанско.

Вечерта е на 20 септември от 19.00 ч, зала EFE хотел Marinela Sofia, билети в мрежата на Eventim и консиерж на хотела.

Всичко за събитието може да следите на: sofiafashionweek.com.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама