Колко често трябва да перем сутиените


Колко често трябва да перем сутиените
Снимка: iStock/Guliver

Прането не е от най-приятните домакински задължения, но никои не иска да се разхожда с петна по дрехите. Грижим се да имаме спретнат вид, но често пренебрегваме бельото си и по-скоро сутиена. Тъй като не се вижда, често си казваме, че може да издържи още няколко носения, преди да го изперем, без да осъзнаваме колко е мръсен всъщност.

Според дерматолога Джош Зайкнер в най-добрия случай трябва да перете сутиена си след всеки 2-3 носения. Ако се потите малко, може да го правите и след 5 носения, но това е максимумът. 

За съжаление повечето жени не спазват това. Дори да мине теста с помирисване (да, всички го правим) или да не изглежда мръсен, това няма значение. 

"Материите, които имат по-близък допир до тялото, задържат повече пот, мазнина, мръсотия и бактерии, затова трябва да се перат по-често", казва Зайкнер.

Всъщност, средностатистическият човек отделя всеки ден 1 литър пот, 40 грама себум, 10 грама (или 2 милиарда!) клетки и 10 грама сол - и дори повече, когато спортува. Всичко това отива в дрехите ви, затова трябва да перете сутиена си на 2-3 носения и всеки път след тренировка.

Най-добре е да използвате предпазител за пране на сутиени, студена вода и деликатен препарат.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама