Основните тенденции от Седмицата на модата в Париж


Основните тенденции от Седмицата на модата в Париж
Снимка: Getty Images/Guliver

Седмицата на модата в Париж е в разгара си и в рамките й са очертаха някои доста интересни тенденции за следващия сезон Есен/Зима 2017 г. На модния подиум дефилират както "обичайни заподозрени", така и по-пренебрегвани и неочаквани акценти в модерната визия.

Според експертите през есента ще наблюдаваме бум на шапките – от чалми до кожени барети от черна пантера на Dior. Американецът Рик Оуенс дори е създал серия от корони и воали за "съвременен церемониал“. Хитови ще са и испанските шапки от черен филц и японските – с много, много пера.

Като супермодерни се отличават и "екстра сайз“ дрехите или палта и блузи много над размера ни, в които да "плуваме“. Голяма заслуга за този тренд има Calvin Klein. Блестящата кожа също ще е предпочитана.

Дизайнерите ясно показват и завръщане към секса с по-прилепнали дрехи, които ласкаят женските форми. Отново ще е модерно да акцентираме на извивките си и да намекваме какво се крие под тоалета.

Други моделиери залагат на унисекс колекции, които са едновременно стилни и удобни. Според специалистите особено добре в тях ще се чувстват еманципираните дами.

Индийският дизайнер Маниш Арора пък се насочва към "космически полет“ с аксесоари, наподобяващи небесни тела и летателни апарати.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама